A jövőben a szerencsés diákok madártejet is ihatnak az Iskolatej...
Címlap / Kütyü és tudomány / A jövőben a szerencsés diákok madártejet is ihatnak az Iskolatej programnak köszönhetően

A jövőben a szerencsés diákok madártejet is ihatnak az Iskolatej programnak köszönhetően

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A hátrányos térségek diákjai hagyományosan iskolatej vagy kakaó beviteléből tudják fedezni napi kalcium szükségleteiket. Április 20-tól az ízesített tejitalt rendelő iskolák esetenként kakaó helyett madártejet oszthatnak ki a gyerekeknek. A Sole-Mizo Zrt. döntésének a diákok és az oktatási intézmények is örülnek. 

Csakúgy, mint az Európai Unióban, Magyarországon is egyre nagyobb fontosságot nyernek az olyan, tejfogyasztást elősegítő programok, mint az iskolatej-program. Bár világviszonylatban növekszik a tejfogyasztás, Magyarországon évek óta csökkenő tendenciát mutat, ami főleg a gyermekek, iskoláskorúak szempontjából aggasztó. A fejlődő szervezet fehérjeigénye még relatíve nagy, és fél liter tejben több fehérje van, mint két tojásban, s csaknem annyi, mint például 10 dekagramm marhahúsban. A fehérjék a szervezet legfontosabb építőanyagait, az aminosavakat szolgáltatják, a kórokozók elleni védelmet az immunfehérjék garantálják. A tej cukortartalma gyorsan hasznosítható energiát biztosít, a tejzsír pedig növeli a tej tápértékét. A többféle vitamin és ásványi só a sejtszintű működés zavartalanságát biztosítja. És persze a tej víztartalma révén felelős a szervezet hidratálásáért.

A Sole-Mizo hetente 200.000 doboz magyar tejből készült Mizo Boci tejet, és Mizo kakaós tejet gyárt és forgalmaz. Többek között közel 200 közoktatási intézménybe is szállítanak ezekből a termékekből országszerte. De a vállalat nem csak ellátni szeretné termékeivel az iskolákat, fontos számára, hogy az egészséges tejterméket el is fogyasszák a gyerekek. Köztudomású ugyanis, hogy lassan megváltoznak a gyerekek tejfogyasztási szokásai, és bár a diákok ingyen hozzájutnak az egészséges italhoz, nem szokott a teljes szállított mennyiség elfogyni az iskolákban. Ezért is döntött úgy a vállalat, hogy esetenként Mizo Boci Madártejet visz a gyerekeknek, melynek alapja szintén 2,8% zsírtartalmú tej. Erre egyelőre csak azokban az iskolákban van lehetősége, akik ízesített tejet, vagyis kakaót rendeltek.

Ugyanígy a tejfogyasztás élénkülését várja a vállalat az iskolatej csomagolásának megváltoztatásától is. Az iskolatej szintén április végétől Mizo Boci tej felirattal, vidámabb csomagolásban kerül az iskolákba. A Mizo kakaós tej csomagolása egyelőre nem változik. A termékek kezelésüknek és speciális csomagolásuknak köszönhetően 60 napig frissen tarthatók, és ez a Mizo Boci madártej esetében is így lesz. A Sole-Mizo az európai iskolatej program előírásai szerint áprilistól 400 darab plakátot helyez ki a program népszerűsítésére az iskolákban.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2234 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x