Az első rák elleni gyógyszer kutyusoknak
Címlap / Kütyü és tudomány / Az első rák elleni gyógyszer kutyusoknak

Az első rák elleni gyógyszer kutyusoknak

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hivatal (FDA) szerdán bejelentette, hogy jóváhagyta az első olyan gyógyszert, amelyet kifejezetten a kutyákban kialakuló rákbetegségek kezelésére fejlesztettek ki. 

A Palladia márkanéven forgalomba kerülő gyógyszert a jóváhagyás értelmében a kutyákban kialakuló bőr-alapú emlősejt daganat kezelésére használják, amely rendkívül súlyos rákbetegség a kutyák körében.

A Palladia jóváhagyása „jelentős lépésnek számít az állategészségügyben” – nyilatkozta Bernadette Dunham, az FDA Állategészségügyi Központjának igazgatója. Az állatorvoslásban alkalmazott rákgyógyszereket eddig emberi alkalmazásra fejlesztették ki, és az állatok számára történő alkalmazásukat nem hagyták jóvá.

„A mostani jóváhagyást megelőzően az állatorvosoknak a humán onkológiai gyógyszerekre kellett támaszkodniuk, melyekről nem lehetett tudni, mennyire biztonságos vagy hatékony kutyák esetében” – mondta Dunham.

A Pfizer Animal Health által gyártott Palladia a daganatos sejtek elpusztításával fejti ki hatását, valamint azzal, hogy elvágja a daganat vérellátását. A gyógyszer a klinikai kísérlet során a placebóhoz képest statisztikailag szignifikáns különbséget mutatott a daganat zsugorodását illetően.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4479 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x