NŐK tervezték az új BMW Z4 roadstert! Vajon bejön majd a...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / NŐK tervezték az új BMW Z4 roadstert! Vajon bejön majd a pasiknak! Döntsd el a képről!

NŐK tervezték az új BMW Z4 roadstert! Vajon bejön majd a pasiknak! Döntsd el a képről!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Az újjászületett BMW Z4 roadster megtervezése több hölgy keze munkáját dícséri: Juliane Blasi az autó dinamikus külsőjéért, Nadya Arnaout a stílusos belső térért, Hilke Schaer pedig a színekért és anyagokért feleltek a BMW csoport tervezőcsapatának tagjaiként. De vajon tudnak-e a nők igazi pasi-kocsit tervezni? Nézzük a képeket! 

 

Rendezvénynaptár
Juliane Blasi az új Z4-es karosszériatervezője a roadster vezetését a szabadság esszenciájához hasonlította: „Ha a levegőn vagyunk, érezzük a napfényt, a szelet, a fák illatát. Mivel én is nagyon szívesen vagyok a szabadban, hálás feladat volt számomra a Z4-es tervezése, könnyen azonosulni tudtam vele. Amikor nekiláttam a munkának, még nem volt bennem egységes kép a kész autóról, csak valami dinamikust szerettem volna alkotni, rohanó ívekkel, vonalakkal, amiket az emberi test inspirált. Ha egy autót érzelmekkel akarunk felruházni, akkor muszáj, hogy beszélje az emberek nyelvét. Ennek az autónak lelke van, szexi, férfias és sportosan fest, és nagyon büszke vagyok rá” – mondta el Juliane.


Nadya Arnout, az új Z4-es utasterének designere szerint a tervezésénél igen fontos szempont volt a vezető-orientáltság, a legjobb minőségű anyagok használata és a praktikus kihasználhatóság:
„Egy roadsterben az ember állandóan kapcsolatban van a természettel és az elemekkel, ezért a tervezés egyik irányvonala az volt, hogy kocsi több védelmet nyújtson az időjárással szemben, mint a konkurens modellek – ebben a szellemben született a nyitható keménytető és az egyszerűen beilleszthető szélfogó is.”

Hilke Schaer az autó anyagokért és színeiért felelős tervezője a harmónia fontosságát hangsúlyozta: „Egy ilyen autóban nagyon fontos a külső-belső anyagok és felületek összhangja, mert amikor vezetjük, egyszerre látjuk az autó belsejét és külsejét is. Ehhez a modellhez kevésbé harsány színeket használtunk, mint a tipikus BMW színek, hogy ez a harmónia még tökéletesebb legyen” – tette hozzá a BMW tervezőcsapatának tagja.

A legendás BMW roadster autók immár 75 éve szelik a kilométereket
A stílus és divat változik, a tartalom viszont állandó: a BMW roadsterek átértelmezték az autó korai definícióját és a kényelmes közlekedési eszközből igazi élvezeti cikket alkottak. Az 1934 májusában rendezett Berlini Motor Show-n bemutatott BMW 315/1 koncepciója és hathengeres motorja az egész márka jövőbeni formáját meghatározta. A korszakalkotó roadster szelleme a közelmúltban bemutatott új BMW Z4-esben él tovább.


Teljesítmény és stílus: a vadonatúj BMW Z4
A bajor gyár legújabb roadsterét az új Z4-et 2009 tavaszán mutatták be. Az autó minden eddiginél kiforrottabban egyesíti magában a stílust és a lenyűgöző teljesítményt, mindazonáltal kategóriája egyetlen olyan modellje, amely klasszikus roadster arányokat hordoz, hátsó kerék meghajtású, valamint nyitható keménytetővel is rendelkezik. Az új Z4 a BMW roadsterek gyártásának 75 éves tapasztalatát és szenvedélyét hordozza magában. A teljesen automatikusan üzemelő keménytető mindössze 20 másodperc alatt, akár menet közben is nyitható, illetve csukható. Nyitott állapotban igazi roadster élményben lehet része az utasoknak, míg zárt állapotban egy prémium kategóriás sportkupé minden kényelme élvezhető. Érdekesség, hogy a férfias sportautó megtervezése női designerek munkája.

Szerintünk ez olyan kocsi, amiről igazándiból egy nő álmodik - talán éppen ezért fog majd minden nő gondolkodás nélkül beszállni egy ilyen csodába, s nem véletlen lesz a csajozós kocsik elsőszámú darabja az új, nők tervezte modell. Sportkocsival - pláne nyitható tetőssel! - csajozni pedig roppant könnyű!

Kérdés:
vajon a pasik szerint is elég jót tudnak-e adni a nők a férfiaknak, ha autóról van szó? Pláne egy csajozós luxus-modellről ...

A BMW roadstereket, amelyek kategóriájukban mindig a legmodernebb képviselők között léptek elő, 75 éves történelmük során végigkíséri, egy a mai napig helyt álló reklámszöveg: az 1934-es, BMW 315/1 modell szórólapján álló leírás szerint a BMW új sportautója gyönyörű és megbízható, amelyben a sportosság és a vezetés élménye a gazdaságos túraautó képességeivel ötvöződik...

 
 
[ 3122 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x