Kismamák figyelem! Elengedhetetlen a gyermekek délutáni alvása!...
Címlap / Kütyü és tudomány / Kismamák figyelem! Elengedhetetlen a gyermekek délutáni alvása!

Kismamák figyelem! Elengedhetetlen a gyermekek délutáni alvása!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

A szülők beszámolói alapján ritkább a hiperaktivitás, a szorongás és a depresszió azon négy-ötéves gyerekek körében, akik szundítanak délutánonként, számolt be Brian Crosby a SLEEP 2009 konferencián, mely a Hivatásos Alvástársaságok Szövetségének 23. Éves Közgyűlése. 

Dr. Crosby, aki a Pennsylvaniai Állami Egyetem pszichológus kutatója, elmondta, hogy korábbi kutatásokból ismert az alvás napközbeni viselkedésre gyakorolt alapvető szerepe. Ezúttal azt sikerült bizonyítani, hogy a gyakran az éjjeli alvás érdekében elhanyagolt délutáni pihenő is fontos szerepet játszik. A szundításról való leszokás ideje minden gyereknél máskor jön el. A szülőknek azt javasolják, hogy hagyjanak a gyerek napi rendjében helyet a délutáni pihenőnek, amikor szükség esetén elalhat.

A kutatásba 62 négy-öt év közötti gyermeket vontak be.
77 százalékuk aludt napközben is, 23 százalékuk már felhagyott ezzel a szokásával. Előbbiek hetente átlagosan 3,4 napon szundítottak. A résztvevők 55 százaléka volt fehér, nem hispán, és 53 százalékuk fiú. A gyermek gondozója beszámolt a kicsi hétközbeni és hétvégi alvási szokásairól, a család demográfiai adatairól, és kitöltöttek egy a gyermek viselkedésére vontakozó kérdőívet. 7-14 napon át rögzítették az aktivitást. Crosby további kutatásokat vár a szundítás viselkedésre gyakorolt hatásairól, hiszen a délutáni pihenő elhagyásának optimális idejét még nem sikerült meghatározni.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1122 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x