Biztonságosabb pancsolás! Defibrillátorokat kapnak a strandok...
Címlap / Kütyü és tudomány / Biztonságosabb pancsolás! Defibrillátorokat kapnak a strandok

Biztonságosabb pancsolás! Defibrillátorokat kapnak a strandok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

A Magyar Vöröskereszt 2009. július 2. és augusztus 19. között harmadik alkalommal szervezi meg a huszonhat balatoni strandot érintő elsősegélynyújtó szolgálatot. A szervezet 13 strandra egy-egy félautomata defibrillátort telepít, amelyek használatára az önkéntesek külön képzésben részesülnek. 

A 26 strand: Zamárdi-felső, Jegenye tér; Szántód, Rigó u.; Szántód, Juhász Gy. u.; Balatonföldvár, Keleti strand; Balatonföldvár, Nyugati strand; Balatonmáriafürdő; Balatonfenyves; Fonyód; Balatonboglár, Platán strand; Balatonlelle, Napfény strand; Balatonszemes, Élményfürdő; Balatonszárszó, központi strand; Balatonszárszó, Móricz Zs. u.; Alsóörs, Balatonudvari, központi strand; Balatonudvari, Fövenyesi strand; Balatonakali, központi strand; Zánka, Badacsony, Badacsonytomaj, Keszthely, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás, Balatongyörök, Balatonederics, Szigliget.

A Magyar Vöröskereszt, mint a hazai társadalmi elsősegélynyújtás rendszergazdája, 2007-ben szervezte meg első alkalommal a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot. Az ellátott sérülések száma bizonyította, hogy a helyenként hiánypótló, helyenként plusz szolgáltatásként megjelenő elsősegélynyújtó-pontokra szükség van a Balaton strandjain. A Vöröskereszt önkéntesei 2008-ban több mint 3 ezer sérülést láttak el szakszerűen

A 364 fiatal önkéntes bevonásával megvalósuló szolgálat a strandokat üzemeltető önkormányzatok számára ingyenes.

Medipress
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1411 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x