A biciklizés meddőséget okoz?
Címlap / Kütyü és tudomány / A biciklizés meddőséget okoz?

A biciklizés meddőséget okoz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Termékenységi szakértők vizsgálatai szerint az intenzív kerékpáros edzés során a biciklisták több abnormális spermát termelnek, ami a legaktívabb sportolók esetében akár meddőséget is eredményezhet. 

A Diana Vaamonde professzor által vezetett kutatócsoport adatai szerint az edzésprogram hosszától és nehézségétől függően válik a sportolók spermája egyre rosszabb minőségűvé.

A kutatók összesen 15 egészséges, 33 év alatti spanyol biciklista spermáját vizsgálták meg. A vizsgált alanyok mintáiban a tudósok összesen 10 százalék teljesen egészséges spermát találtak, sőt a hetente legalább 300 kilométert tekerők esetében csupán 4 százaléknyit, ami már előrevetíti a termékenységi problémákat.

A professzor szerint ezért a jelenségért a túl szoros ruha, valamint a magas hőmérséklet okolható. "Antioxidánsok fokozott bevitelével, illetve az edzésprogram átalakításával valószínűleg ez a probléma is megoldható, de azért érdemes kikérni az orvos tanácsát is minden esetben" - nyilatkozta Vaamonde professzor.
 
Medipress

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1743 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x