Ne hagyd egyedül a gyereket a kocsiban - SOHA!
Címlap / Kütyü és tudomány / Ne hagyd egyedül a gyereket a kocsiban - SOHA!

Ne hagyd egyedül a gyereket a kocsiban - SOHA!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Soha, különösen a nyári melegben ne hagyjuk egyedül gyermekeinket az autóban. Az amerikai Nemzeti Autópályabiztonsági Hivatal (NHTSA) új kutatása szerint a gyerekek nem-baleseti halálozásának leggyakoribb oka a hipertermia, ismertebb nevén a hőguta. 

„Még ha öt centire le is húzzuk az ablakot, egy nyári napon tíz perc alatt fel tud forrósodni egy autó belseje” – mondta el Ronald Medford, a Hivatal egyik munkatársa. „Sose hagyjuk egyedül a gyerekeket az autóban vagy amellett, még akkor sem, ha csak gyorsan el akarunk intézni valamit. Egy szempillantás alatt baj történhet.”

Az elektromos ablakok miatti fulladás és a szén-monoxid okozta mérgezés is gyakori oka az évente átlagosan 44 halálesettel és 105 ezer sérüléssel járó nem-baleseti eseményeknek. Az NHTSA arra figyelmeztet, hogy soha ne hagyjuk egyedül gyermekeinket az autóban. Ha olyan helyen parkolunk, ahol a gyermekek is bemászhatnak az autóba, mindig húzzuk fel az ablakokat és zárjuk be a gépjárművet. Ha a környéken elveszik egy gyerek, mindig nézzünk be autónkba és a csomagtartóba is.

Ha forró autóban látunk egy gyermeket vagy hőgutát gyanítunk, hívjuk a mentőket vagy a rendőrséget. A hőguta figyelmeztető jelei a kipirult, forró és nedves bőr, az izzadás hiánya, a gyors, erős vagy lassú, elnyomható pulzus, a hányinger vagy a furcsa viselkedés. Ha nem szoktunk kisgyermeket szállítani, emlékeztessük magunkat a kis utasra, hogy nehogy az autóban hagyjuk: ragasszunk egy cédulát látható helyre, vagy tegyük táskánkat a hátsó ülésre, hogy az autó elhagyása előtt mindenképpen hátra kelljen néznünk.

Medipress

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1285 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x