Durva! Nem tesztelt készítménnyel végezték a tilos őssejt-kezelést...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Durva! Nem tesztelt készítménnyel végezték a tilos őssejt-kezelést (Újabb részletek!)

Durva! Nem tesztelt készítménnyel végezték a tilos őssejt-kezelést (Újabb részletek!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-30

Több helyen is folytak Magyarországon illegális őssejt-kezelések. Sajtóinformációk szerint 5 millió forintot kértek egy beültetésért. A Nemzeti Nyomozóiroda tájékoztatása szerint akár százan részesülhettek a hazánkban tiltott kezelésben. 


Rendezvénynaptár

A műtéteket végző cégnek csak őssejt-tárolásra volt engedélye, beültetésre nem - tudatta az MR1. Az illegális tevékenységben résztvevő orvosokat 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték. A kaposvári Seffer Magánklinika vezetője elismerte, hogy testvére az egyik gyanúsított, de a klinika érintettségét visszautasítja.

Két nappal ezelőtt egy budapesti kórházban érték tetten a három gyanúsítottat, amint éppen egy beavatkozást végeztek. A magyar, ukrán, illetve amerikai állampolgárokat azonnal őrizetbe vette a nyomozóiroda – mondja Bucsek Gábor őrnagy, a Nemzeti Nyomozóiroda szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője.

Az akcióval párhuzamosan egy negyedik gyanúsítottat is elfogtak a rendőrök Siófokon.

A gyanúsítottak között van a Seffer Istvánnal kutatást végző Yuliy Balaytis ukrán származású amerikai professzor is, aki már Barbadoson is foglalkozott őssejt-beültetéssel, és a BBC korábban azzal vádolta, hogy kapcsolatban áll az ukrán feketepiaccal, ahol csecsemőket lop, hogy így jusson őssejtekhez. A professzor akkor visszautasította a vádakat. A gyanúsítottak most részben beismerő vallomást tettek, a nyomozók ellenőrzik ezeket az információkat.

A terápia alkalmazására nem volt engedélyük a gyanúsítottaknak, ráadásul a beadott készítményt korábban nem tesztelték sem embereken, sem állatokon, hatásuk megjósolhatatlan.

Az őssejtekből az emberi szervezet bármelyik sejttípusa kialakítható, éppen ezért sokan óriási jelentőségűnek tartják a gyógyításban. Csakhogy az ilyen kezelések számos formája még kísérleti stádiumban van. Az Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint jelenleg Magyarországon nincs kiadott engedély az őssejttel végzett emberi kutatásokra. A világon sehol sem alkalmazzák terápiásan ezt a beavatkozást, csupán kísérletek és kutatások folynak. Itthon az Egészségügyi Tudományos Tanács Kutatásetikai Bizottsága engedélyezhet orvos-biológiai őssejt-kutatást.

Medipress
 
 
[ 1019 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x