Fogyással a depresszió ellen
Címlap / Kütyü és tudomány / Fogyással a depresszió ellen

Fogyással a depresszió ellen

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-30

Egy, az Evési Rendellenességek Társaságának Éves Találkozóján ismertetett kutatás szerint egy féléves program segítségével a depressziós betegek nemcsak súlyuk 8 százalékát veszíthetik el, de depressziós tüneteik is javulhatnak. 

"Eddig azt hittük, a súlycsökkenés ronthat a depressziós páciensek állapotán, a mostani kutatásból azonban egyértelműen látszik, hogy ennek épp az ellenkezője igaz - nyilatkozta Dr. Lucy Faulconbridge - Adataink szerint a depressziós, túlsúlyos betegek úgy veszíthetnek súlyukból, hogy az általános közérzetüket is javul, és a depresszióra jellemző tüneteik is enyhülnek."

A mostani kutatás során összesen 51 depressziós és egészséges önkéntest vizsgáltak meg, akik mind egy féléves fogyókúrás programon vettek részt. Az eredmények szerint a depresszióban szenvedők a korábbi testsúlyuk 8 százalékát adták le a kúra alatt, és jelentősen csökkentek depressziós eredetű panaszaik.

Ezen kívül javultak a glükóz, inzulin és HDL koleszterin mutatóik, valamint csökkent a vérük triglicerid tartalma is. "A depresszió és az elhízás jelentős rizikófaktort jelent a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából, ezért a fogyás és a depressziós tünetek enyhítése egyaránt jótékony hatással van az egészségre" - nyilatkozta Dr. Faulconbridge.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1428 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x