A kormány nem készíti fel az országot a járványra
Címlap / Kütyü és tudomány / A kormány nem készíti fel az országot a járványra

A kormány nem készíti fel az országot a járványra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

A lakosságot is fel kellene készíteni az új típusú influenzajárványra - hívta fel a figyelmet Kupper András szombati sajtótájékoztatóján. A járványra az egész országot és a lakosságot is fel kellene készíteni. És ez ügyben a kormányzat ez idáig semmit nem tett - emelte ki a fideszes politikus. 

Kupper András emlékezetett arra, hogy áprilisban, májusban beharangozták, hogy lesz egy zöld szám, amelyen tájékoztatást lehet kapni. Ezzel kapcsolatban elmondta, az egyik munkatársuk felhívta ezt a zöld számot. "Két napon keresztül hívta, mire egyszer vonalat kapott. Tanácsokat kért, azt mondták neki, hogy ne menjen el a Szigetre, ugyanakkor nem tiltották el, hogy más hangversenyre, kiállításra vagy egyáltalán közösségekbe járjon. Ha bármi problémája van, forduljon orvoshoz" - számolt be a politikus, aki ezzel szemben arra hívta fel a figyelmet, hogy például Angliában minden háztartásba eljuttatnak egy 11 oldalas tájékoztató füzetet, melyben minden, a hétköznapi élettel kapcsolatos gyakorlati tájékoztatást megadnak a lakosságnak.

A fideszes politikus kiemelte: az egész társadalmat tájékoztatni kellene arról, hogy mikor mi a teendő.

Kupper András hangsúlyozta, miközben a járvány a nyakunkon van, aközben a kórházaink a hétköznapi feladataikat nem tudják ellátni. Hozzátette: az egy hónap múlva beköszönő járványszezonra a teljes egészségügyi ellátórendszer összeomolhat.

Kupper András szólt arról is, hogy a gyógyászati segédeszközökről szóló rendelettel kapcsolatban Szabó Máté ombudsman tegnap kiadott egy nyilatkozatot. "Ebben a nyilatkozatban elmondja, hogy valóban, gyakorlatilag minden kifogásunkkal egyetért, elfogadhatatlannak tartja emberileg, hogy azokra az emberekre, akik egyébként a társadalom segítségére szorulnak, azokra az emberekre most még nagyobb terhet tegyünk, és tulajdonképpen azt is kimondja a nyilatkozatában (...), hogy az alkotmányba is ütközik a rendelet, de egyébként nemzetközi szerződéseket is sért" - fejtette ki a fideszes politikus.

Kupper András kérdésre válaszolva közölte: teljes mértékben elutasítja a Fidesz a gyógyászati segédeszközök támogatásának csökkentését. "Mi azt gondoljuk, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem kell fizetni, akiknek a társadalmi beilleszkedéséért nekünk kell minden áldozatot megtenni, épeknek, egészségeseknek, és minden segítséget meg kell adnunk. Az, hogy most emeljük a terheiket, az teljesen elfogadhatatlan" - jelentette ki.

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1116 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x