Az agyadtól vagy vonzó - ész és vonzalom
Címlap / Kütyü és tudomány / Az agyadtól vagy vonzó - ész és vonzalom

Az agyadtól vagy vonzó - ész és vonzalom

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

A legújabb kutatások szerint egy ember szexuális vonzereje az agyi képességeinek a függvénye. A kutatási adatok szerint az intelligencia rendkívül vonzó lehet a másik nem szemében, és az okosabb emberek válogathatnak a legtöbb partner közül. 

A kutatók szerint az emberi agy nem csak hasznos, de szexuálisan vonzó szerv is. A tudósok elmélete szerint az intelligencia jelei-művészetekre való hajlam, zeneszeretet, humor-vonzóak a másik nem szemében. Mivel embereknél igen bonyolult lenne megfigyelni ezt a jelenséget, Jason Keagy és kollegái a Wallabe Creekben élő selyemmadarakat tanulmányozták.

"A selyemmadarak intelligens lények, de gondolkodásuk nem olyan komplex, mint az embereké" - nyilatkozta Dr. Keagy. A selyemmadarak alapvetően vonzódnak a kék tárgyakhoz és irtóznak a vörösöktől. Az első intelligencia teszt során a kutatók három vörös tárgyat helyeztek műanyagbúra alatt a madarak fészkében. A legokosabb hímek képesek voltak eltávolítani a veszélyt jelentő tárgyat kevesebb, mint 20 másodperc alatt. "Ezt a látszólag egyszerű feladatot nem minden madár volt képes elvégezni" - nyilatkozta Dr. Keagy.

A második kísérlet során odaerősítették a műanyag tartókat a fészekhez. Néhány selyemmadár ennek ellenére megpróbálta eltávolítani a tárgyat, de az intelligensebbek rájöttek, hogy ez lehetetlen, és inkább levelekkel takarták be. A teszten megbukott kevésbé intelligens madarakat ezek után a nőstények messziről elkerülték. "A nőstények nem akartak párosodni a kevésbé intelligens hímekkel" - nyilatkozta Dr. Keagy.

A legokosabb viszont egy szezonban 20 nősténnyel is párosodott. "Ez az első bizonyíték, hogy az intelligencia, és a problémamegoldó képesség is lehet szexuálisan vonzó." - mondják a szakemberek. Ennek oka, hogy az intelligensebb egyedek erősebb és biztosabb fészket építenek, és jobban odafigyelnek a nőstényekre
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2201 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x