A szabadlevegőtől okosabb a gyerek!
Címlap / Kütyü és tudomány / A szabadlevegőtől okosabb a gyerek!

A szabadlevegőtől okosabb a gyerek!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-23

Egy tanulmány szerint, minél több időt töltenek a gyerekek a szabadban, annál valószínűbb, hogy az iskolában jó eredményeik születnek majd. 


Rendezvénynaptár

Az amerikai NWF (National Wildlife Federation) új jelentése szerint a növekvő tendenciát mutató négy fal közötti időtöltés a gyermekek esetében több, olyan hatással is jár, amelyek rontják a gyerekek iskolai teljesítményét. 

A jelentés egyik szerzője, Kevin Coyle úgy véli: „a mai, főleg beltérben tartózkodó gyerekek sokkal inkább dekoncentráltak, könnyen elveszítik figyelmüket, kevésbé fittek és jóval agresszívebbek, vagyis, nagyon nehezen kezelhetők az osztálytermi környezetben. Sőt, olyanok is akadnak közöttük, akik sem társaikhoz, sem a felnőttekhez nem képesek megfelelően viszonyulni.” Az oktatásfejlesztési szakember hozzátette: „a szabadban töltött idő nem csupán az egészségi állapotot fejleszti, de a koncentrációs időt is növeli, miközben csökkenti az agresszivitási szintet, ezzel, közvetve, jobb iskolai eredményekhez, a tanulás előremozdításához vezet.”

A szakember úgy véli, a szabadban töltött idő hiánya a tanulási készségek kialakulása ellen hat. Az NWF éppen ezért a szabadtérben zajló tanítás lehetőségét propagálja, amelynek hatékonyságát az EE (environmental education – kb. környezeti oktatás) programot alkalmazó iskolák eredményei is bizonyítják. Az ilyen programot bevezetett iskolákban a diákok bizonyos órákat a szabadban töltenek, és a tanulókról általában megállapítható, hogy jobb pontszámokat érnek el matematika, olvasás és írás tárgyakban. Az Illinoisi Egyetem kutatói ezzel egybehangzóan arra mutattak rá, hogy a tanítás utáni, vagy hétvégi szabadtéri aktivitás is nagyon hatékony a figyelemcsökkenéses szimptómák visszaszorításában.

Medipress
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 728 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x