Nincs több ízesített cigi!
Címlap / Kütyü és tudomány / Nincs több ízesített cigi!

Nincs több ízesített cigi!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A gyümölcsös, cukorkás és szegfűszeg-ízesítésű cigaretták forgalmazása kedd óta tilos az Egyesült Államokban egy új törvény értelmében, melynek célja a dohányzás csökkentése, különösen a gyerekek körében.  

"Az ízesített termékek miatt kap rá sok gyerek és fiatal a rendszeres dohányzásra.” – mondta a Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivatal (FDA) munkatársa, Margaret Hamburg, mikor bejelentette a tilalmat. A felnőtt dohányosok nagy többsége kamaszkorában szokott rá a káros szenvedélyre, és jobban szeretik az ízesített termékeket, mint az ízesítés nélkülieket, állítja az FDA, mely a mentolos cigaretták és egyéb ízesített dohánytermékek forgalmazását is szabályozni kívánja.

Tanulmányok kimutatták, hogy a 17 éves dohányosok háromszor olyan gyakran választanak ízesített cigarettát, mint a 25 év felettiek. „Az ízesített cigaretta életre szóló függőségbe sodorhatja a gyerekeket.” – nyilatkozta Howard Koh, egészségügyi miniszter-helyettes. "Az FDA tiltó rendelkezése megtöri majd azt az ördögi kört, ami miatt naponta több mint 3 600 fiatal szokik rá a dohányzásra.” – mondta Koh. Az Egyesült Államokban a dohányzás a felelős a legtöbb olyan halálesetért, ami életmódváltással megelőzhető lenne.

Medipress
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3351 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x