Az éltető olivaolaj!
Címlap / Kütyü és tudomány / Az éltető olivaolaj!

Az éltető olivaolaj!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A helyes táplálkozás a hosszú élet titka! Az olívaolaj alapvető szerepet játszik a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásban. 

A helyes táplálkozás a hosszú élet titka! Az olívaolaj alapvető szerepet játszik a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásban.
Bizonyított tény, hogy a földközi-tengeri országokban azért magasabb az átlagéletkor, mint Észak-Európában vagy az Egyesült Államokban, ahol az állati zsírok fogyasztása dominál, mert ott szinte kizárólag csak olívaolajjal főznek.
A legújabb vizsgálatok eredményei szerint az olívaolaj egyéb - telített zsírokban gazdag - zsírokat helyettesítve, számos egészségkárosító tényezőt kiküszöböl.

A telített zsírsavak különösen veszélyesek egészségünkre, mivel megnövelik a vér "rossz" koleszterin szintjét. A "rossz" koleszterin, vagyis az LDL (kis sűrűségű lipoprotein) oxidációja az a folyamat, amelyet a szív- és érrendszeri megbetegedések és az arteriosclerosis fő okának tartanak.
Az olívaolaj telítetlen zsírsavai megakadályozzák a zsírok lerakódását az erekben, erősítik az izomsejteket és megvédik az érrendszert a meszesedéstől, A táplálkozáskutató szakemberek egyértelműen megállapították, hogy az olívaolaj fogyasztása kifejezetten előnyös az emberi szervezetre, ha legalább napi négy kanállal fogyasztanak belőle.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1164 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x