Önkéntes orvosok Erdélyben - Ingyenes szűrővizsgálatok...
Címlap / Kütyü és tudomány / Önkéntes orvosok Erdélyben - Ingyenes szűrővizsgálatok a héten!

Önkéntes orvosok Erdélyben - Ingyenes szűrővizsgálatok a héten!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Ezen a héten ismét Erdélyben gyógyítanak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai. Mikor holéred el őket? Ingyenes szűrések és tanácsadás, ne hagyd ki! 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosaiból álló csoport évente kétszer utazik a romániai Hargita megyébe, ahol kórházakban, iskolákban, óvodákban szűrik, vizsgálják és szükség esetén gyógykezelésben részesítik a rászoruló gyermekeket. A vizsgálatokon és kezeléseken túl gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel segítik a környékbeli egészségügyi intézetek működését.

Idén 28 önkéntes orvos és egészségügyi szakember vesz részt az utazáson, amely során kilenc településen végeznek majd ingyenes szűrővizsgálatokat. Az orvos csoportban ezúttal gyermekgyógyászok, gyermekneurológus, traumatológus, plasztikai sebész, gyermek fül-orr-gégész, gyermek szemész, gyermek ortopéd szakorvos, audiológus és gyógytornász vesznek részt. 

Az idei program különlegessége, hogy nem csupán vizsgálatokra, hanem október 15-én, csütörtökön 16 órától egy előadássorozatra is sor kerül a Marosvásárhelyi Kórházban. A rendezvényen Prof. Dr. Czinner Antal gyermekorvos, a Heim Pál Gyermekkórház tudományos igazgatója, Dr. Novoth Béla tarumatologus, plasztikai sebész, a Heim Pál Gyermekkórház Sebészeti és Traumatológiai osztályának vezetője és Dr. Saracz Judit, a Heim Pál Gyermekkórház orvosa tartanak előadást.

Az orvos-csoport idei programja:

Október 12. (Hétfő) -     szűrővizsgálatok gyermekek részére Kósteleken és Gyimesbükkön
Október 13. (Kedd) -     szűrővizsgálatok gyermekek részére a Hidegségi iskolában, Csíkszentmártonban és Csíkszentimrén
Október 14. (Szerda) –  szűrővizsgálatok gyermekek részére Csíkszentmártonban és Csíkszentimrén és Csíkszentdomokoson, a Hidegségi iskolában és Háromkúton (egész nap)
Október 15. (Csütörtök)  szűrővizsgálatok: Bükkhavasi Iskola, Hargita Megyei Kórház, Csíkszentmárton, Csíkszentdomokos, Szent Anna Iskola
Előadás: Marosvásárhely, 16 óra
Október 16. (Péntek)    szűrővizsgálatok gyermekek részére a Hargita Megyei Kórház
fül-orr- gégészeti osztályán, gyermekosztályán és a Poliklinika, szemészeti rendelőjében (délelőtt!)
Szűrővizsgálatok: Szent Anna Iskola, Gyimesbükki Plébánia, 10 órától: focikupa Csíkszentdomokoson Buzánszky Jenő vezetésével

A Gyermekmentő romániai útjának programjába sporteseményt is beiktat. A magyar parlamenti képviselők és a Hargita megyei közméltóságok csapatainak futballmeccsére október 16-án, pénteken 10 órától kerül sor Csíkszentdomokoson. A mérkőzést idén is a legendás Aranycsapat tagja, a Gyermekmentő Szolgálat Sport Bizottságának elnöke, Buzánszky Jenő vezeti. A mérkőzésre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A korábbi évekhez hasonlóan a leginkább rászoruló gyermekeket és családjukat adományokkal segítik.
A Gyermekmentő Szolgálat útját idén is az OTP Bank segíti, amely több, mint egy évtizede kiemelt támogatója a Szolgálat egészségügyi programjának. Az októberi erdélyi körúthoz ingyenesen biztosít autóbuszokat és sofőröket.
Mindezentúl a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálaton keresztül 2008-ban támogatta a Bákó megyében található gyimesbükki iskola felújítását és a Csíkszentmártoni Rehabilitációs Központ felszerelésének bővítését.
2008-ban önkénteseink közel 10 000 vizsgálatot végeztek el. Idén májusban több mint 3000 gyermek szűrővizsgálatára, illetve több száz gyógyítására és műtéti előjegyzésére került sor.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1832 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x