Rába: habzó víz miatt a magyar vízügyi hatóságok azonnali...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Rába: habzó víz miatt a magyar vízügyi hatóságok azonnali tájékoztatást kértek az osztrák féltől

Rába: habzó víz miatt a magyar vízügyi hatóságok azonnali tájékoztatást kértek az osztrák féltől

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A magyar vízügyi hatóságok azonnali tájékoztatást kértek osztrák kollégáiktól, miután a napokban habképződést észleltek a Rábán Szentgotthárdnál. 

 

Rendezvénynaptár
A szakemberek szerint a jelenség a kis vízhozam mellett az őszi természeti folyamatokkal is összefüggésbe hozható, ám jelentős javulást a legtöbb szennyvizet kibocsátó feldbachi bőrgyár magyar nyomásra kiépített kiegészítő tisztítóberendezésének november végi üzembe helyezésétől várnak.

A magyar fél szorosan nyomon követi a Rába Akcióterv teljesítését. E szerint a habzásért elsősorban felelőssé tehető osztrák bőrgyárak kiváltották illetve jelentősen csökkentették a habzást okozó naftalin-diszolfonát felhasználását, a vízügyi szakemberek azonban jelentős javulást várnak a feldbachi bőrgyár szennyvizének fokozott tisztítását biztosító berendezés november végi üzembe helyezésétől, mely magyar nyomásra épült meg.

A vízügyi szakemberek és a szentgotthárdi civil szervezet szerint is javult a Rába vízminősége az elmúlt hónapokban, és a horgászok szerint is jó jel, hogy kezdenek visszatérni a folyóba az őshonos halak. A Rábán az elmúlt időszakban levonult árvizek kavicshordaléka, a gát alatt lerakódott és kedvezőtlenül megváltoztatta az áramlási viszonyokat, a vízügyi hatóság ezért a tervek szerint ismét mederkotrást végez majd.

A Rába vízminőségét a szakemberek folyamatosan ellenőrzik, a közös magyar-osztrák hossz-szelvény vizsgálat – a Rába Survey - napjainkban is folyamatban van, az idén már hal- és más biológiai vizsgálatokra is sor kerül, hogy még pontosabb képet kapjanak a folyóról.

KvVM

 
 
[ 1376 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x