Prostitúció az állatvilágban
Címlap / Kütyü és tudomány / Prostitúció az állatvilágban

Prostitúció az állatvilágban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-07

Ausztrál kutatók egyfajta prostitúcióra bukkantak az állatvilágban: az integetőrák szexuális szolgáltatást nyújt a védelemért cserébe. 

 

Az integetőrák nőstényei szexszel jutalmazzák azokat a hímeket, amelyek megvédik őket a betolakodóktól. És míg a rákok párzása alapvetően teljes diszkrécióban, a hím földbe vájt üregében zajlik le, a "jutalomszex" a szomszédok szeme láttára, a tengerparton megy végbe.

A kutatók arra szerettek volna fényt deríteni, hogyan sikerül megvédeni territóriumaikat a nőstényeknek kisméretű ollójukkal a hatalmas ollóval felvértezett hímekkel szemben. A megfigyelt esetek 95 százalékában egy kedves hím szomszéd sietett a védtelen nőstény segítségére, hogy a hímnemű betolakodót elüldözze. A támadó nőstényekkel szemben ugyanakkor csupán az esetek 15 százalékában érkezett segítség - írja a Die Welt című német lap internetes kiadása a Biology Letters című folyóiratban megjelent tanulmányra hivatkozva.


Az esetek többségében a nőstények válogatósak szexpartnerüket illetően, és a kiválasztott barlangjában ülik meg a nászt. A parton megfigyelhető légyottok 85 százalékánál azonban feltűnő módon a szomszéd a szerencsés partner.

Az integetőrákok (Uca nemzetség) világszerte több tucatnyi fajjal képviseltetik magukat. A tanulmányban említett jelenséget egy éve figyelték meg egy Mozambikhoz közeli szigeten elvégzett kísérlet folyamán.

A szex mint szívességekért járó csereportéka nem ismeretlen az állatvilágban. Az antarktiszi Adélie-pingvinek a fészeképítéshez szükséges, nagy becsben tartott kövekért cserébe kínálnak szexet.


 
 
[ 3572 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x