Majdnem fél méternyit zsugorodott a Mont Blanc
Címlap / Kütyü és tudomány / Majdnem fél méternyit zsugorodott a Mont Blanc

Majdnem fél méternyit zsugorodott a Mont Blanc

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-06

Összesen negyvenöt centimétert veszített magasságából az utóbbi két évben Nyugat-Európa legmagasabb hegycsúcsa, a Mont Blanc - jelentették be a szakértők egy hivatalos felmérést követően. 

A Franciaország, Olaszország és Svájc határánál elterülő alpesi óriás a 45 centiméteres "töpörödés" után jelenleg 4810,45 méter magas. Bár a hófödte hegycsúcs a nepáliak Everestjének csupán a feléig ér föl, még így is az Alpok legnagyobb büszkeségének számít.

Egyidejűleg a csúcsot borító hó és jégtakaró kiterjedtsége is mintegy tizedével csökkent - közölte Bernard Dupont topográfus, hozzátéve, hogy ez nem függ össze közvetlenül a klímaváltozással. A szakértő véleménye szerint kizárólag az utóbbi harminc évben - vagy még ennél is hosszabb távon - történt változások alapján lehetne pontos következtetéseket levonni az éghajlatváltozás hatásairól.


A vizsgálat azt is kiderítette, hogy a Mont Blanc legmagasabb pontja 26 méterrel mozdult el Olaszország irányába, de még így is Franciaország területén maradt. A térképeken, útikalauzokon és az iskolai tankönyvekben természetesen módosítani fogják a fehér hegyre vonatkozó adatokat.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1298 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x