HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-23
Címlap / Kütyü és tudomány / Az étcsokoládé csökkenti a vérnyomást

Az étcsokoládé csökkenti a vérnyomást

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-23

A legfrissebb amerikai vizsgálatok szerint az étcsokoládé nem csak az indulatokat enyhíti, hanem csökkenheti a vérnyomást is. Ez az édesség ugyanis flavonoidokat tartalmaz, amely javítja a vérszövetek működését ezzel csökkentve a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. 

 

A kutatók hangsúlyozzák, hogy a vizsgálatnak nem az volt a célja, hogy csokoládéfogyasztást megnöveljék. Inkább azt igyekeztek megmutatni, hogy kakaóban található flavonidok jótékonyan hatnak számos szövet működésére.

A tudósok azonban nem szándékoznak speciális ajánlásokat tenni, ugyanis az étrend-specialisták arra figyelmeztetnek, hogy a magas zsír, cukor és kalóriatartalom miatt korlátozni kell az elfogyasztott csokoládé mennyiségét.

A kísérletet húsz, magas vérnyomású emberen végezték. A csoport fele tizenöt napon keresztül mindennap egy kocka ét-, a másik fele fehér csokoládét evett. Az étcsoki fogyasztásának köszönhetően minden esetben vérnyomás csökkenést figyeltek meg, miközben a fehér édességnél nem volt megfigyelhető hasonló jótékony hatás.


 
 
[1026]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x