Freud álmai
Címlap / Kütyü és tudomány / Freud álmai

Freud álmai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Freud kiadta az Álomfejtés című könyvét 1900-ban, tehát alig több, mint 100 évvel ezelőtt. Ő maga úgy értékelte a művet, hogy az volt az legsikerültebb és egyúttal legszemélyesebb írása, amellyel lefektette a pszichoanalízis alapjait.  

Freud kiadta az Álomfejtés című könyvét 1900-ban, tehát alig több, mint 100 évvel ezelőtt. Ő maga úgy értékelte a művet, hogy az volt az legsikerültebb és egyúttal legszemélyesebb írása, amellyel lefektette a pszichoanalízis alapjait. „Ilyen meglátás az embernek csak egyszer adatik az életben”, mondotta, és hozzátette, hogy a mótiváció részben saját önanalízise, részben pedig édesapja halála volt, amelyet élete legfontosabb eseményének tartott.

Az elmult évszázad alatt, amióta Freud először próbálta álmait megérteni, sok minden megváltozott mind a neurológia, mind a pszichoanalízis világában. Mondhatjuk, hogy Freudnak a tudat természetével kapcsolatos meglátása egybeesik korunk neurológiája legfejlettebb nézeteivel.

Freud szerint az álom a tudattalanba vezető királyi út. Ennek a mondatnak a megértése fontos, különösen a legújabb neurológiai eredmények tükrében. Freud nem azt mondta, hogy az álom tudattalan, hanem azt, hogy az a tudattalanba vezető út. Tehát egy olyan lelki állapot, amely szerinte valahol a tudat és a tudattalan között lett volna. Ez aztán tudatosabbá válik, amikor az álmodó felébredt és elmondja az álmát. Az egészet még tudatosabbá lehet tenni az álom megfejtésével. Tehát itt a tudat különböző fokozatairól van szó, amelyeken végig megyünk az álomfejtés során és ahogy egyre tudatosabbá válunk, úgy egyre közelebb kerülünk a tudattalanhoz, hiszen az válik egyre tudatosabbá.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1124 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x