A csilipaprika és a fájdalom
Címlap / Kütyü és tudomány / A csilipaprika és a fájdalom

A csilipaprika és a fájdalom

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A kutatások során a szakemberek azonosították azt a jelzést, amit a test ad válaszreakcióként a csili égetõ érzetére, illetve azonosították a csilipaprika azon összetevõjét, ami az erejét biztosítja. 

A kutatások során a szakemberek azonosították azt a jelzést, amit a test ad válaszreakcióként a csili égető érzetére, illetve azonosították a csilipaprika azon összetevőjét, ami az erejét biztosítja.

A mechanizmus úgy zajlik le, hogy amikor csípős paprikát fogyasztunk egy receptor reagál a kapszaicinre, amely a paprika erős hatóanyaga. Ez a receptor, amit TRPV1 néven ismeri a szaktudomány nem csupán a paprika okozta égető érzetű csípősségre reagál, hanem a tényleges hőhatásra, valamint az alacsony pH értékre, ami a savak sajátossága és az égéshez hasonló sérüléseket okozhat.

A kutató csoport a vizsgálatok során megtalálták azt a molekulát (p38), amelyet a TRPV1 receptor hőhatásra reagálva fokozottan kiválaszt. Mindenesetre tény, hogy a p38 molekula okozza a fokozottabb működést a TRPV1 receptornál, mivel a kiváltó ok után húsz perccel jóval magasabb szintű, mint normális esetben. Habár a p38 molekula növeli a TRPV1 receptor tevékenységét, a tudósok mégsem észleltek hasonlóan fokozott tevékenységet a TRPV1-hez tartozó génnél. Ebből arra következtettek a szakemberek, hogy a csilipaprika receptorát nem a saját génjének a parancsai szabályozzák, hanem azok a jelzések, amelyek fokozzák a fehérje működését.

A szakemberek úgy gondolják, hogy blokkolva ezeket a jelzéseket egy új módszerrel lehet a fájdalom kezeléséhez közelíteni. További vizsgálatok után kiderült, hogy a p38 molekula blokkolását követően csökkenteni lehetett a hőhatás iránti túlérzékenységet, ami néha már majdnem égési sérülésekhez vezethetett volna. Mindazonáltal nem volt hatással más válaszreakciókra, más fájdalmakra.

Ez a felfedezés megmagyarázhatja azt, hogy izületi gyulladással küzdő emberek, illetve más típusú fájdalmakkal miért hajlamosabbak a hőhatások okozta érzékenységre. A szakemberek szerint ez egyfajta hőhatás okozta fájdalom. A kutató csoport vezetője úgy nyilatkozott, hogy a jövőben együtt kíván működni a gyógyszergyártó vállalatokkal, hogy a p38 molekulát gátló gyógyszert fejlesszenek ki, ami más gyulladásos betegség kezelésére is megfelelő lehet.

Gadol
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2392 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x