Kézenfogva Alapítvány
Címlap / Kütyü és tudomány / Kézenfogva Alapítvány

Kézenfogva Alapítvány

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-13

A Kézenfogva Alapítvány 1999-ben került kapcsolatba a brüsszeli székhelyű EASPD-vel (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities - Fogyatékos Embereknek Szolgáltatást Nyújtó Szervezetek Európai Szövetsége), 2002-től a szervezet teljes jogú tagja.  

A Kézenfogva Alapítvány 1999-ben került kapcsolatba a brüsszeli székhelyű EASPD-vel (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities – Fogyatékos Embereknek Szolgáltatást Nyújtó Szervezetek Európai Szövetsége), 2002-től a szervezet teljes jogú tagja.

Az EASPD célja, hogy a fogyatékos emberek számára szolgáltatást nyújtó szervezetek és azok ernyőszervezetei szakmai munkáját segítse, és érdekeit képviselje az Európai Unióban.


Több mint 5000 szervezet tartozik az EASPD-hez, akik hozzávetőlegesen 35 millió fogyatékos ember számára nyújtanak különféle szolgáltatásokat.

Az EASPD stratégiájának fontos része volt, hogy az Európai Unióhoz csatlakozni kívánó országokban tájékoztatta a szervezeteket a csatlakozással kapcsolatos feladatokról, irányt mutatott az érdekképviselet érvényesítéséhez, és segítette azoknak a szakmai szervezeteknek a munkáját, amelyek a fogyatékos emberek számára nyújtanak szolgáltatásokat. A Kézenfogva Alapítvány az első szervezet, mellyel az EASPD ezen projekt keretében Kelet-Európában felvette a kapcsolatot. Az elmúlt években a Kézenfogva Alapítvány több közös projektben vett részt az EASPD-vel.

Az EASPD-ről további információ található:
EASPD

Kézenfogva Alapítvány

A Kézenfogva Alapítványt Göncz Árpád alapította 1993-ban, a kuratórium elnökének Göncz Árpádnét kérték fel. Az Alapítvány célja, hogy az értelmi és halmozottan fogyatékos gyermekek és felnőttek részére segítséget nyújtson és biztosítsa számukra, hogy emberhez méltó körülmények között, családban élhessenek.

Alapítványunknál gyógypedagógiai, valamint a kapcsolódó szakterületekről érkező munkatársak dolgoznak a kitűzött célok megvalósítása érdekében. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megoldást találni az ország egész területéről hozzánk érkező családi támogatási kérésekre, sőt ennél jóval szélesebb hatású küldetést teljesítünk, átfogó információs szolgálatot működtetünk az országban fellelhető, fogyatékos embereket segítő szolgáltatásokról. Az 1997-ben elindított Fészek Program célja, hogy lehetővé tegye a családban nevelkedett, de időközben felnőtté vált értelmi és halmozottan fogyatékos fiatalok számára a családias, kiscsoportos lakóotthonok országos hálózatának létrejöttét. A Program keretében az elmúlt években több mint harminc lakóotthon létesült szerte az országban. Folyamatosan bővítjük és fejlesztjük nemzetközi kapcsolatainkat, pályázati pénzek elnyerésével igyekszünk minél többet tenni a fogyatékos emberekért.

A Kézenfogva Alapítványról további információ található a Kézenfogva internet cím alatt.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1039 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x