Az amputált mell visszanövesztésével próbálkoznak
Címlap / Kütyü és tudomány / Az amputált mell visszanövesztésével próbálkoznak

Az amputált mell visszanövesztésével próbálkoznak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Forradalmian új kezelés kifejlesztésén dolgoznak ausztrál kutatók, amely lehetővé tenné, hogy a mellrák miatti amputáció után visszanöveszthessék a női emlőket. 

A melbourne-i Bernard O’Brien Mikrosebészeti Intézet orvosai kialakítottak egy olyan beültethető eszközt, amely a nők saját zsírsejtjeit használja fel, hogy a masztektómiát követően visszanövessze a mellet.

"Zsírmasszát tettünk az eszközbe, amely tulajdonképpen egy kamra, és megoldottuk a vérellátását; a zsírmassza a beültetés után kitölti a mellben megüresedett teret, a páciens pedig normálisnak érzi" - magyarázta Phillip Marzella kutatásvezető csütörtökön.


Ahogy a kezdeti zsírréteg terjeszkedik, a kilyuggatott melltartókosárra emlékeztető kamra végül feltöltődik zsírral, mert "a természet irtózik a vákuumtól" - tette hozzá Marzella.

Az első tesztalanyoknak még további műtéten kellene átesniük, hogy eltávolítsák a kosarat, ám a kutatók úgy tervezik, hogy a későbbiekben olyan biológiailag lebomló anyagból készítik azt, amely néhány hét alatt feloldódik.

Marzella szerint mellek esetében a világon elsőként alkalmazzák a technológiát. Korábban mások őssejteket használtak, ám a mostani megközelítés ettől teljesen eltér, mert a páciens saját vérellátását veszi igénybe.

A sertéseken elvégzett kísérletek alapján a módszert "nagyon sikeresnek" értékelték fejlesztői. A kórház mintegy félmilliárd forintnak megfelelő (3 millió ausztrál dolláros) kormányzati kutatási támogatást kapott a programra, amelynek következő lépéseként a jövő év elején megkezdődnek a humán próbák.

(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3640 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x