A Google felhasználói megnézhetik mentett adataikat
Címlap / Kütyü és tudomány / A Google felhasználói megnézhetik mentett adataikat

A Google felhasználói megnézhetik mentett adataikat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

A Google-felhasználók ezentúl megnézhetik, hogy a keresőóriás milyen adatokat tárol róluk. A Google "műszerfalán" a felhasználói beállítások mellett a webes keresési eredmények, levelek, névjegyzékek és minden olyan program megtalálható, amely a kaliforniai központú vállalat érdekeltségi körébe tartozik. 

A több mint húsz alkalmazás adatait összesítő műszerfal a google.com/dashboard oldalon található. A Gmail-es felhasználónévvel történő bejelentkezés után a mentett adatok törlésére is lehetőség nyílik.
 
A webes keresési eredmények évekre visszamenőleg percre pontosan nyomon követhetők. A személyes adatok azonban csak akkor kerülnek mentésre, ha a felhasználó a bejelentkezést nem igénylő alkalmazásoknál is használja a Gmail-es profilját.
 
Az egész olyan, mint a webböngészők előzménylistája, csak sokkal részletesebb. A Google külön kezeli a szöveges és képes kereséseket, a hírcsatornákat illetve a térképeket.
 
A Google szerint ők az elsők, akik ilyen mértékben és részletességgel szolgáltatnak adatokat felhasználóiknak. Reményeik szerint a kezdeményezés szabvánnyá válhat, és példájukat mások is követik majd.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 852 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x