Infravörös fényben a rejtett, átfestett tetoválások is...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Infravörös fényben a rejtett, átfestett tetoválások is láthatóak

Infravörös fényben a rejtett, átfestett tetoválások is láthatóak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A nyomozati eljárások során gyakran fontos információt jelentenek az elkövetők, gyanúsítottak tetoválásai. Azonban a bűnözők gyakran azzal teszik azonosíthatatlanná magukat, hogy jellegzetes tetoválásaikat újabbakkal fedik el, vagy olyan módon egészítik ki, ami lehetetlenné, vagy legalábbis nagyon valószínűtlenné teszi, hogy csupán ez alapján azonosíthatóak legyenek. 

 

Rendezvénynaptár
A Derby Egyetem kutatói most arról számoltak be, hogy infravörös kamera segítségével képesek megállapítani egy tetoválásról, hogy az a bőrfelületen az eredeti tetoválás-e, vagy csupán egy régebbi tetoválást elfedő új alkotás.

A kutatók úgy vélik, hogy a digitális fotózás segítségével ezek a vizsgálatok a számítógépeken valóban villámgyorsan elvégezhetők, így azok a nyomok, amelyek a gyanúsítottak tetoválásai alapján vezetnek előrébb egy bűnügy felderítésében nagyon gyorsan ellenőrizhetőek és vizsgálhatóak.


Az egyetem szakemberei a kísérleteik során az egyik hallgató hátán látható pillangó alatti eredeti ördögfigurát sikeresen azonosították a digitális fényképezőgéppel készített felvételen - a digitális gép ugyanis a hagyományos színes fényképezőgéppel szemben érzékeli az infratartományt is, így képes rejtett rétegeket és változtatásokat is azonosítani.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 
 
 
[ 4164 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x