Magyar oroszlán pumival játszik (Képekkel!)
Címlap / Kütyü és tudomány / Magyar oroszlán pumival játszik (Képekkel!)

Magyar oroszlán pumival játszik (Képekkel!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-04

Prüszkölve játszik a hétvégén leesett nagy hóban Zimba, a gyöngyösi állatkert 4 hónapos kisoroszlánja, aki az első félve megtett léptek után már úgy ugrándozik barátjával, Bogáncs kutyával a hidegben, mintha ez volna számára a legtermészetesebb közeg. 

 

Zimba, a kisoroszlán 2009 szeptemberében született Olaszországban. Anyja ellökte magától, így emberek nevelték, s két hónaposan került a gyöngyösi állatkertbe, ahol ő az első számú kedvenc.

Zimba

A kisoroszlán nagyon barátságos, gyermekek és felnőttek is örömmel simogatják, kényeztetik. A hím oroszlán most 50 kg, de mikor megnő, súlya el fogja érni a 250 kg-ot. Jelenleg napi ételadagja 10 csirkecomb, felnőttként már akár 7 kilogramm húst is megeszik majd naponta.
 
Amikor megpillantotta az első szállingózó hópelyheket, meglepve pislogott, nem tudta mire vélni a hulló havat. – mondja Donnert Márk, a Gyöngyösi Állatkert vezetője. – Mikor kiengedtük a friss hóba, először körbeszaglászott, megpróbált elkapni néhány hópelyhet, megkóstolta a havat, majd nagyon óvatosan tette be lábát a hideg anyagba. Legjobb barátja Bogáncs kutya csaholva hívta játszani, így Zimba is gyorsan megbarátkozott a hóval és vadul hemperegni kezdett benne.”

Zimba
 
A most 4 hónapos oroszlánkölyök még néhány hónapig engedi magát simogatni, addig játszik az állatkert udvarán, azután bekerül abba a kennelbe, ahol már két másik oroszlán, a 16 hónapos nőstény testvérpár Elza és Linua él.

Gyöngyösi Állatkert

 
 
[ 4573 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x