A gyors lefolyású influenza több módon öl
Címlap / Kütyü és tudomány / A gyors lefolyású influenza több módon öl

A gyors lefolyású influenza több módon öl

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A H1N1 miatt elhunyt emberek halálát - akik mind az influenza gyors lefolyású változatát kapták el - általában tüdejük sérülése okozza, noha a különböző pácienseknél más-más módon - derül ki az American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine című szaklap januári számában megjelenő tanulmányból. 

A maga nemében első tanulmányban brazil kutatók 21 ember holttestét vizsgálták meg, akik igazoltan H1N1-fertőzés miatt haltak meg Sao Paulóban júliusban és augusztusban. Az elhunytak életkora 1 és 68 év között volt.

Valamennyi páciens "a betegség progresszív és gyorsan végzetessé váló formáját mutatta". Mindannyiukkal súlyos, akut tüdősérülés végzett, ám három különböző jellegzetességet találtak a kutatók, ami azt jelzi számukra, hogy az újinfluenza "különböző módokon ölt".

A betegek egy részének csak akut tüdősérülése volt, míg másoknál ez nekrotizáló bronchiolitisszel - a tüdő alsóbb légútjainak súlyos gyulladásával - társult, megint másoknál pedig bevérzés is jelentkezett - mondta el Thais Mauad, a Sao Pauló-i Egyetem patológiai tanszékének professzora.

A második csoportba tartozó embereknél nagy valószínűséggel jelentkezett bakteriális felülfertőzés is, a szívbeteg és rákos páciensek tüdejében pedig nagyobb eséllyel alakult ki vérzés. A 21 elhunytból 16 tartozott nagyobb egészségügyi kockázati csoportba, főként szívproblémáik voltak, illetve rákos megbetegedésük.

A páciensek egy részének tüdejében abnormális immunválasz bizonyítékaira is bukkantak a kutatók, ami azt jelzi, hogy a vírusfertőzés által kiváltott túlzott gyulladásos reakció tovább károsítja a tüdő szöveteit.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4351 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x