Hormonokon múlik a szoptatás sikere
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Hormonokon múlik a szoptatás sikere

Hormonokon múlik a szoptatás sikere

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-23

Megkönnyebbülhetnek azok az anyák, akik úgy érzik, nem képesek szoptatni babájukat. Egyrészt nincs okuk arra, hogy magukat hibáztassák, ugyanis egy norvég kutatás szerint a méhen belüli tesztoszteronszint lehet a ludas ebben. Másrészt úgy tűnik, nem jár számottevő egészségügyi előnyökkel, ha valakit szoptatnak. 

 

Rendezvénynaptár
A norvég Műszaki- és Tudományegyetem kutatócsoportja 180 terhes nőt vont be vizsgálatába, köztük olyanokat, akiknél koraszülés volt várható. E szüléseket a tesztoszteron férfi nemi hormon magasabb szintje is befolyásolja.

Más tényezőket - kort, végzettséget, dohányzást - is vizsgáltak, ám mindig egyértelmű összefüggés volt a szoptatás alacsony aránya és a magasabb tesztoszteronszint között.

Számos oka lehet annak, hogy egy anya méhében feldúsul a tesztoszteron, hiszen a méhlepény csak úgy önti magából ilyenkor a hormonokat. A hormon valószínűleg negatívan hat a mell mirigyes állományának fejlődésére, ezzel hat a szoptatás sikerére - írják a kutatók az Acta Obstetricia and Gynacologica Scandinavica című szaklapban.

Sven Carlsen professzor, a kutatás vezetője szerint egy anya tegye azt, ami boldoggá teszi. Amennyiben nem sikerül a szoptatás, annak valószínűleg megvan a maga oka - mondta a BBC-nek.

Tavaly a professzor és csapata ötven nemzetközi tanulmányt nézett át, amely a szoptatás és az egészség kapcsolatát vizsgálta. Arra a következtetésre jutottak, hogy az anyatejnek messze nincs annyi előnye a tápszerrel szemben, mint azt hangoztatják - a különbség nem számottevő.

Ashley Grossman, a londoni Endokrinológiai Központ professzora szerint egyre többet tudunk meg arról, hogyan hat a méhen belüli környezet egy gyermek jövőbeli fejlődésére. "Igazából ez az a hely, ahol minden lezajlik, és sokkal nagyobb jelentősége van, mint annak, hogy egy gyermeket szoptatnak-e vagy sem."
 
 
 
[ 9310 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x