Segédeszközök nélkül könnyebb letenni a cigarettát
Címlap / Kütyü és tudomány / Segédeszközök nélkül könnyebb letenni a cigarettát

Segédeszközök nélkül könnyebb letenni a cigarettát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

A dohányosok többsége mindenféle segédeszköz nélkül szokik le. Erre az eredményre jutottak ausztrál kutatók több száz tanulmány kiértékelését követően. 

Az egészségügyi hatóságok tehát jobban tennék, ha hangsúlyoznák ezt a tényt, és nem terelnék olyan erőteljesen a nikotinadagoló szerek vagy szakszerű segítség igénybevétele felé a pácienseket - javasolják a Sydneyi Egyetem kutatói a PLoS Medicine című amerikai folyóiratban.

A kutatók attól félnek, hogy a nikotinpótló termékek intenzív reklámja elhiteti a dohányosokkal, hogy segédeszközök nélkül nem képesek megszabadulni a cigarettától.

Simon Chapman, a kutatás vezetője szerint ezzel szemben a sikeres leszokók kétharmada-háromnegyede volt képes mindennemű pótlék, illetve pszichológiai segítség nélkül végleg felhagyni a dohányzással - írja a Die Welt című német lap internetes kiadása. Vagy egyik napról a másikra tették le a cigarettát, vagy fokozatosan csökkentették az adagjukat.

Aki sikeresen leszokott, úgy ítélte meg, hogy a vártnál könnyebben ment a folyamat - írják a kutatók. Az értékelés 511, 2007-ben és 2008-ban angolszász nyelvterületen készült tanulmány alapján készült.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2071 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x