Az alacsony intelligencia fontos szívkockázati tényező
Címlap / Kütyü és tudomány / Az alacsony intelligencia fontos szívkockázati tényező

Az alacsony intelligencia fontos szívkockázati tényező

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

A dohányzás után az alacsony intelligencia a második a szívproblémák kockázati listáján - tették közé eredményüket szerdán brit kutatók. 

A brit Orvosi Kutatási Tanács (MRC) által készített tanulmányból kiderül, hogy a szívbetegségek vezető kockázati tényezői: a dohányzás, az alacsony IQ és alacsony jövedelem, a magas vérnyomás, valamint a kevés mozgás.

A vizsgálatban 1145, a húsz évig tartó követés kezdetekor 55 év körüli férfi és nő adatait elemezték. Mint David Batty kutatásvezető elmondta, néhány valószínűsíthető mechanizmus megmagyarázhatja, miért növeli a szívbetegségek kockázatát az alacsony intelligenciahányados, köztük elsősorban az, miként viszonyul az egyén az "egészséges viselkedéshez".

Azok, akik figyelmen kívül hagyják vagy nem értik meg a tanácsokat, melyek a dohányzás kockázatáról, a megfelelő étrend és a mozgás előnyeiről szólnak, valószínűbben vannak nagy kockázatnak kitéve - írták a tanulmány szerzői az European Journal of Cardiovascular Prevention című szakfolyóiratban.

A szakemberek arra következtetnek a vizsgálat eredményeiből, hogy a népegészségügyi kampányokban érdemes lenne az élet korai szakaszára összpontosítani, amikor befolyásolható az IQ és megbirkózhatnak a szociális esélyegyenlőtlenséggel. Ezzel egyidejűleg pedig a kockázati tényezőkről szóló "üzeneteket" is egyszerűsíteni kellene.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1727 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x