Az intelligens férfiak hűségesebbek
Címlap / Kütyü és tudomány / Az intelligens férfiak hűségesebbek

Az intelligens férfiak hűségesebbek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

A trendet kimutató brit tudósok szerint evolúciós oka van annak, hogy az intelligens férfiak jobban hajlanak a monogám kapcsolatra. A nőknél nincs kapcsolat az IQ és a hűség között. 

A kutatók Dr Satoshi Kanazawa, a London School of Economics and Political Science professzora vezetésével két nagy amerikai felmérés eredményeit elemezték. Ezekben a felmérésekben sok ezer tizenéves és felnőtt viselkedési szokásait és IQ-ját rögzítették.

Kanazawa professzor szerint "az empirikus analízis kimutatta, hogy az intelligensebb férifiak nagyobb valószínűséggel értékelik a monogámiát és a szexuális kizárólagosságot, mint a kevésbé intelligens férfiak".

Ennek szerinte evolúciós oka van. Eredetileg a férfiakat az evolúció a csapodárságra szorította, az volt az érdekük, hogy génjeiket minél több nőben próbálják továbbörökíteni. A mai világban azonban ez az előny már nem érvényesül, "evolúciós újdonság" állt elő, amit az intelligens férfiak jobban tudnak kezelni, inkább képesek túllépni örökölt pszichológiai gátjaikon.

Kanazawa professzor odáig megy, hogy a liberális és az ateista szemlélet is hasonló okokból gyakoribb a magas IQ-val rendelkező férfiaknál.

A kutatási eredményeket a Social Psychology Quarterly című szakfolyóirat márciusi számában közölték.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4103 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x