Az okosabb és képzettebb nők többet isznak
Címlap / Kütyü és tudomány / Az okosabb és képzettebb nők többet isznak

Az okosabb és képzettebb nők többet isznak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-23

Egy nagyszabású brit felmérés szerint az egyetemet végzett nők csaknem kétszer olyan gyakran isznak alkoholt, mint képzetlenebb társaik.  

A férfiaknál is van összefüggés a képzettség és az alkoholfogyasztás között, csak ott sokkal kisebb a különbség a képzettek és a képzetlenek fogyasztása között.

A felmérést a Londoni közgazdasági egyetem végezte. Sok ezer olyan férfi és nő életét követték nyomon, akik mind 1970-ben születtek, ugyanazon a héten.

A felmérés eredményeit összegző tanulmány szerint minél képzettebb egy nő, annál nagyobb a valószínűsége, hogy csaknem minden nap fogyaszt alkoholt és annak, hogy függővé válik.


A felnőttkori alkoholfogyasztás mértékét már abból is elég jól meg lehet jósolni, hogy kislányként milyen osztályzatokat értek el az általános iskolában. Aki jó tanuló volt, felnőttként a többieknél több mint kétszer nagyobb valószínűséggel lesz alkoholfogyasztó.

A tanulmány szerzői szerint számos magyarázat van a jelenségre.

A képzettebb nők később vállalnak gyereket, elhalasztva ezzel a nevelés felelősségét. Valószínűleg nagyobb társasági életet élnek és gyakran férfi többségű munkahelyen dolgoznak, ahol a közös ivászat a céges kultúra része.

Ráadásul nagyobb valószínűséggel nőttek fel olyan középosztálybeli családokban, ahol a szülők rendszeresen ittak.

A vizsgálatban különböző időszakokban 9.665-17.287 személy vett részt.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2089 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x