Megdöntötték a repülők sebességi rekordját!
Címlap / Kütyü és tudomány / Megdöntötték a repülők sebességi rekordját!

Megdöntötték a repülők sebességi rekordját!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Az amerikai légierő kísérleti gépe több mint három percig tartotta a Mach 6-os sebességet - azaz a hangsebesség hatszorosával, 6400 kilométeres sebességgel repült.  

Az X-51A Waverider Kalifornia déli partjainál, egy B-52-es stratégiai bombázó szárnyáról leválva 200 másodpercig repült a csúcssebességgel, mielőtt lelassult volna. Hasonló sebességet már elértek korábban is, de csak 12 másodpercig tudták tartani.


A rakétahajtású, automata X-51A kísérleti repülőt a Boeing, a Pratt & Whitney, a NASA és a DARPA gyártja az amerikai légierő megrendelésére.


Charlie Brink, az X-51A program vezetője azt mondta, extázisban vannak, mert első hiperszonikus repülésén sikerült teljesíteni számos kísérleti célt. Úgy véli, ez akkora ugrás a hajtóműfejlődésben, mint a II. Világháború után a sugárhajtású gépek elterjedése volt a propelleresek helyett.


Joe Vogel, a Boeing hiperszonikus projekt igazgatója szerint a világrekord megalapozza a hiperszonikus technológia alkalmazását számos területen, beleértve az űr elérését, a felderítést, a csapásmérést, sőt a kereskedelmi utasszállítást is. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4619 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x