Egyes tisztítószerek és légfrissítők növelik a mellrák...
Címlap / Kütyü és tudomány / Egyes tisztítószerek és légfrissítők növelik a mellrák kockázatát

Egyes tisztítószerek és légfrissítők növelik a mellrák kockázatát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Amerikai kutatók szerint főleg a lassan párolgó szilárd légfrissítők és a penész elleni szerek veszélyesek. 

Azok a nők, akik a veszélyesnek minősített háztartási vegyszereket rendszeresen használják, kétszer olyan gyakran kapnak mellrákot, mint azok, akik soha nem használják ezeket a termékeket.

Az amerikai Silent Spring intézet kutatói Dr Julia Brody vezetésével 787 olyan nőt kérdeztek ki részletesen takarítási szokásaikról, akik mellrákot kaptak, és ezzel párhuzamosan mélyinterjúkat készítettek 721 egészséges nővel is.

Laboratóriumi vizsgálatokból régóta tudni lehetett, hogy az erős tisztítószerek, az illatosítók és a rovarirtók olyan vegyszereket is tartalmaznak, amelyek rákkeltők. A megbetegedések és a vegyszerek használata közötti összefüggést azonban most sikerült először bizonyítani.

A lassan párolgó szilárd légfrissítők és a penész elleni szerek voltak a legveszélyesebbek, de kisebb kockázat növekedést okoztak a szúnyogirtók, a bútorfényezők és a súrolószerek is.

Dr Julia Brody azonban elismerte: a kutatás eredményeit torzíthatja, hogy a beteg nők hajlamosak részletesebben felidézni múltbeli takarítási szokásaikat. A mellrák miatt ugyanis maguk is kutatják a múltjukban a veszélyforrásokat. Ezért további kutatásokat tart szükségesnek a kérdésben.

A kutatás eredményeit ismertető tanulmány az Environmental Health című szaklapban jelent meg.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1961 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x