Kamu-e a placebó?
Címlap / Kütyü és tudomány / Kamu-e a placebó?

Kamu-e a placebó?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

Az orvosok egy csomó "csodás" gyógyulást egy laza legyintéssel fogadnak: "Placebó hatás!" Olyan könnyen ragad ez a cimke! De vajon ők miért nem képesek hatóanyag nélküli pirulákkal gyógyítani?  

Az orvosok egy csomó "csodás" gyógyulást egy laza legyintéssel fogadnak: "Placebó hatás!" Olyan könnyen ragad ez a cimke! De vajon ők miért nem képesek hatóanyag élküli pirulákkal gyógyítani?

Az orvosoknak vegyes érzéseik vannak a placebokkal kapcsolatban. A saját csapdájukba esnek, mert azt hiszik, hogy a gyógyulás csak a szervezetre gyakorolt közvetlen gyógyszer-hatóanyaggal, vagy műtéttel érhető el, ezért nehéz szívvel és alkalmilag írnak csak fel placebót. Emelett elhiszik, elfogadják, hogy a placebókkal számos gyógyhatás elérhető, de szerintük ehhez be kell csapni a beteget, hogy az valami csoda-hatásos gyógyszernek hihesse őket.

Ez csupán látszólag paradoxon!
A placebo-hatás nem más, mint az a gyógyító erő, amely mindannyiunkban megvan, a placebo mint pirula, vagy szer pedig az a kifogás, amivel ehhez az erőhöz fordulunk. Sikeres kezelés - akár placebo hatásról, akár aktív allopátiás szerről van szó - csak akkor lehetséges, ha belső erőinket is mozgósítjuk a siker érdekében. Amikor az orvos és a beteg hisz a sikeres kezelésben, akkor a betegség mindenképpen gyógyulást fog mutatni. A közvetlen fiziológiai hatás önmagában mindig elégtelen!

HarmoNet
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 801 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x