Megtermékenyítő homok
Címlap / Kütyü és tudomány / Megtermékenyítő homok

Megtermékenyítő homok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-10

Az Amazonas-medence páratlan növényi gazdagsága nem csekély mértékben köszönhető a Szaharának.  

 

Az Amazonas medence klímája a tropikustól a szubtrópusi klímáig terjed, ennek az a következménye, hogy itt szinte minden nap bőséges csapadék esik. Az erdők gazdagsága is ebben a tényben keresendő, mivel ezek az esők egy több ezer kilométerrel távolabbról származó anyagot tartalmaznak, mégpedig a Szaharából jönnek a nyomelemek – millió tonnaszámra.

A passzátszelek a Szahara sivatagból ásványi anyagban gazdag homokot szállítanak az Atlanti-óceánon át, és ezt a homokot tartalmazza az eső.


Az Envisat műhold, amely az Európai Űrkutatási Ügynökség (Esa) mesterséges égitestje, olyan felvételt készített, amelyen a Zöld-foki-szigetektől északnyugati irányba húzódik a homoksugár, amely néha még Grönlandot is eléri.

A legtöbb ásványi anyag a Szahara középső részéről származik, a Bodélé mélyedés egy kiszáradt tó, amelynek egykori medrét algamaradványok borítják, ez trágyázza a dél-amerikai dzsungel faóriásait, de esetenként még Ecuadort is, sőt a Karib-tengeri szigeteket is a Szaharából származó homokrétegek borítják.

 
 
 
[ 2229 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x