A szél megnyithatta a tengert Mózes előtt
Címlap / Kütyü és tudomány / A szél megnyithatta a tengert Mózes előtt

A szél megnyithatta a tengert Mózes előtt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-29

Amerikai tudósok szerint lehetséges, hogy az erős keleti szél hatására egy helyen kettényílt a tenger és Mózes népe valóban átkelhetett rajta, megmenekülve egyiptomi üldözői elől.  

Persze nem Mózes imája nyitotta meg a zsidók előtt az utat és nem is száraz lábbal keltek át, legfeljebb sárossal: egy iszapos, víz alatti hátságon, amelyről a szél lesodorta a vízet. A BBC tudósítása szerint ez ott volt lehetséges, ahol egy ősi folyó medre egy part menti lagunával találkozott.

A legalább 101 kilométeres szélnek egész éjjel fújnia kellett a hatás eléréséhez, ám amint elcsendesedett, a víz visszatért.


Az elméletet az amerikai Légköri Kutatások Nemzeti Központja és a boulderi Coloradoi egyetem kutatói állították fel számítógépes modellezés segítségével.

Carl Drews kutatásvezető szerint a modellezés eredménye "elég közel" van a Kivonulás Könyvében olvasható leíráshoz. "A tenger szétválasztása megérthető a folyadékok dinamikája alapján. A szél a fizika törvényeivel összhangban mozgatja a vizet, oly módon, hogy biztonságos átjáró nyílik, két oldalon vízzel, majd hirtelen hagyja, hogy a víz visszarobogjon."

Az új elmélettel egyetlen komoly gond van: ahol a tudósok szerint a jelenség előfordulhatott, az nem a bibliában emlegetett Vörös-tengeren van. A hely, hogy a számítások szerint a szél hatására megnyílhatott a tenger, valójában a Nílus deltájának keleti részén található.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3067 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x