Csupaszárny felszáll
Címlap / Kütyü és tudomány / Csupaszárny felszáll

Csupaszárny felszáll

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Már a német tervezők, köztük Junkers professzor is ilyen gépet akartak a második világháború előtt, de akkor még nem sikerült igazán hatékony csupaszárny repülőgépet gyártani sorozatban. A Boeing évek óta kísérletezik az X-48 nevű, A, B és legújabban C jelű csupaszárnnyal.  

Ha tervük megvalósul, a legmodernebb gépek, mint az Airbus A380 sem lesznek képesek versenyezni a csupaszárny repülővel, amennyiben azt 70 méter hosszúsággal, és 96 méter szárny-fesztávolsággal készül.

Hiába érik el az Airbus óriásgépének méretei a 80x80 métert, az X-48 B csupaszárnyaival ezer embert képes repíteni - kevesebb költséggel, mondja Werner Granzeier professzor a hamburgi alkalmazott tudományi főiskoláról.

Az X-48 modellje                               Fotó: Boeing             

A gép törzse gyakorlatilag maga a szárny, az X-48 B-nél ez a két rész nem különül el egymástól. Az óriási szárny a gép farkáig elér, ezzel szakértők szerint könnyebben emelkedik a magasba, mint a hagyományos repülők. Nemcsak a felszálláskor kell kevesebb energiát kifejteni, a Boeing abban bízik, hogy ezzel a megoldással tartósan csökkenthető a fogyasztás, ráadásul a repülő még halkabb is lehet a jelenlegi modelleknél. Ezt nem valamilyen trükkel éri el a gép, pusztán azzal, hogy az óriási szárny fölött lennének a hajtóművek, így azok lefognának valamennyit a zajból.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2601 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x