A csapodárság örökölhető?
Címlap / Kütyü és tudomány / A csapodárság örökölhető?

A csapodárság örökölhető?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Amerikai tudósok szerint a csapodárságnak legalábbis részben genetikai oka van. 

A New York Állami Egyetem kutatói kiderítették, hogy azok az emberek, akik rendelkeznek egy bizonyos génnel, kétszer olyan gyakran lépnek félre, mint azok, akik nem.

Talán nem is meglepő, hogy a csapodársági hajlamot növelő gén közeli kapcsolatban van azzal a génnel, amely a veszély és az izgalom keresését ösztönzi és gyakran megtalálható például az extrém sportok művelőiben.


- Kiderítettük, hogy azok, akik a DRD4 gén egy meghatározott változatát hordozzák, nagyobb valószínűséggel éltek szabados szexet, beleértve az egyéjszakás kalandokat és a félrelépéseket - mondta Justin Garcia, az egyik kutató a Science Dailynek adott nyilatkozatában.

- A motiváció a jelek szerint az (agyi) öröm- és jutalmazás központból ered, ahol a dopamin felszabadul. A szabados szex esetében a kockázatok nagyobbak, a jutalom lényeges és a motiváció változó, ez mind olyan tényező, ami dopamin "rohamot" okoz - tette hozzá a kutató.

A kutatók az eredmények ellenére óvnak attól, hogy a DRD4 VNTR gént egyszerűen "félrelépő génnek" vagy "szabadosság génnek" nevezzük. További kutatást igényel annak kimutatása, hogy nem csak korreláció, hanem ténylege ok-okozati összefüggés van a szexuális szabadosság és a gén között.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3071 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x