Fölfalja a Titanicot egy baktérium
Címlap / Kütyü és tudomány / Fölfalja a Titanicot egy baktérium

Fölfalja a Titanicot egy baktérium

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Egy eddig ismeretlen baktériumfajta megeszi a Titanic roncsait. Erről számolt egy nemzetközi kutatócsoport a brit mikrobiológiai társaság szaklapjában. A mikrobák veszélyesek lehetnek a tenger alatti olaj- és gázvezetékekre is. 

A spanyol Antonio Ventosa vezetésével dolgozó kutatók a sevillai egyetem munkatársai, és a Titanic egy darabjának rozsdájában fedezték fel a mikrobákat. A roncsdarabot csaknem 4 kilométeres mélységből hozták fel a tenger fenekéről. A tudósok úgy vélik, hogy ezek a baktériumok is felelősek az 1912 április 12-én elsüllyedt luxusgőzös roncsainak gyors pusztulásáért. A kutatók a Halomonas titanicae nevet adták a mikrobának.


A kutatók abból indultak ki, hogy a baktériumnak jelentős szerep jut a hajó vasrészeinek pusztulásában. A mostani vizsgálatok igen fontosak lehetnek a modern víz alatti vasépítmények szempontjából is. Kérdése, hogy ezek a baktériumok hasonló rongálást végezhetnek-e a víz alatti csővezetékekben, írja a kutatócsoport az International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology című lapban.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2303 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x