Fölfalja a Titanicot egy baktérium
Címlap / Kütyü és tudomány / Fölfalja a Titanicot egy baktérium

Fölfalja a Titanicot egy baktérium

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-11

Egy eddig ismeretlen baktériumfajta megeszi a Titanic roncsait. Erről számolt egy nemzetközi kutatócsoport a brit mikrobiológiai társaság szaklapjában. A mikrobák veszélyesek lehetnek a tenger alatti olaj- és gázvezetékekre is. 

 

A spanyol Antonio Ventosa vezetésével dolgozó kutatók a sevillai egyetem munkatársai, és a Titanic egy darabjának rozsdájában fedezték fel a mikrobákat. A roncsdarabot csaknem 4 kilométeres mélységből hozták fel a tenger fenekéről. A tudósok úgy vélik, hogy ezek a baktériumok is felelősek az 1912 április 12-én elsüllyedt luxusgőzös roncsainak gyors pusztulásáért. A kutatók a Halomonas titanicae nevet adták a mikrobának.


A kutatók abból indultak ki, hogy a baktériumnak jelentős szerep jut a hajó vasrészeinek pusztulásában. A mostani vizsgálatok igen fontosak lehetnek a modern víz alatti vasépítmények szempontjából is. Kérdése, hogy ezek a baktériumok hasonló rongálást végezhetnek-e a víz alatti csővezetékekben, írja a kutatócsoport az International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology című lapban.


 
 
[ 1933 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x