Nem lemarad, hanem elpusztul a tudást alulbecsülő nemzet
Címlap / Kütyü és tudomány / Nem lemarad, hanem elpusztul a tudást alulbecsülő nemzet

Nem lemarad, hanem elpusztul a tudást alulbecsülő nemzet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Budapesten hét tudós részesült a jelentős tudományos, műszaki-szellemi alkotás létrehozásáért és innovatív magatartásért járó Gábor Dénes-díjban.  

A kitüntetettek többsége akadémiai kötődésű: egyikük a Magyar Tudományos Akadémia tagja, többen az MTA doktorai és akadémiai kutatóintézetek igazgatói. Az elismeréseket 22. alkalommal adták át a Parlament Főrendiházi termében.

- Kormányzati koordinációra, világos, megtervezett intézményfejlesztési és versenyfinanszírozási programra, valamint kiemelkedő tehetségeink versenyképes lehetőséghez juttatására van szükség. E négy tényezőn áll vagy bukik a magyar tudomány, kutatás, fejlesztés és innováció, s nem mellesleg a gazdasági növekedés és jólét - jelentette ki Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke a díjátadón elmondott köszöntőjében.

Az Országgyűlés elnöke, a kormány több tagja, továbbá szakmai, tudományos, társadalmi szervezetek, felsőoktatási intézmények, alapítványok képviselőinek jelenlétében megtartott beszédében az akadémiai elnök az általa "pályázati dzsungel"-nek nevezett rendszer helyett stabil, átlátható, hatékony és egyszerű versenypályáztatási szisztéma kialakítását sürgette.

Az idén heten vehették át a Parlament Főrendiház termében tartott ünnepségen a Gábor Dénes-díjat.

További részletek a vilagtudomany.hu-n.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1493 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x