A férfiak könnyebben megbocsátják párjuk leszbikus félrelépését...
Címlap / Kütyü és tudomány / A férfiak könnyebben megbocsátják párjuk leszbikus félrelépését

A férfiak könnyebben megbocsátják párjuk leszbikus félrelépését

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Amerikai kutatók szerint a férfiak sokkal könnyebben megbocsátják párjuk félrelépését, ha az egy másik nővel történt, nem pedig egy férfival.  

A Texasi egyetem felmérése szerint a férfiak kétszer olyan gyakran tartják fenn a kapcsolatot párjukkal, ha nővel léptek félre és nem férfival.

A nők viszont pont fordítva: ők gyakrabban szakítanak párjukkal, ha kiderül, hogy homoszexuális kapcsolata volt, mintha egy másik nővel csalta volna meg őket. 


A Personality and Individual Differences című szaklapban publikált tanulmány szerint ennek evolúciós oka van, a férfiak a változatos partnerekre vágynak, míg a nők a gondoskodó párra.

Jaime Confer kutatásvezető szerint különböző események indítják be a féltékenységi mechanizmust a férfiaknál és a nőknél. A férfiaknál az apaság veszélyeztetése, míg a nőknél a szakítás veszélye a kulcsmomentum.

A kutatók 700 egyetemista diákot kérdeztek ki. A férfiak 50 %-a folytatná a kapcsolatot, ha párjának leszbikus kalandja volt, de csak 22 %-a, ha egy férfival csalta meg. A nők 28 %-a folytatná a nővel félrelépő párjával, de csak 22 % a homoszexuális kalandba keveredővel.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1947 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x