Nők: karrier, alkohollal
Címlap / Kütyü és tudomány / Nők: karrier, alkohollal

Nők: karrier, alkohollal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-23

A karriernek komoly ára van: a női vezetők mintegy húsz százaléka iszik rendszeresen alkoholt Németországban. Egyidejűleg világszerte emelkedik a női alkoholfogyasztás.  


Rendezvénynaptár
Már a korábbi vizsgálatok is azt mutatták, hogy a magasan képzett munkavállalók hajlamosabbak arra, hogy alkoholt fogyasszanak. A Robert Koch Intézet egy tanulmánya szerint például a nők a "mérsékelt alkoholfogyasztást" az alacsonyabban kvalifikáltak közül 11, a középrétegből valók 14,4, míg a magasan képzettek 20,1 százalékban ismerték el.

Egy reprezentatív felmérés az igazgatási alkalmazottak Londonban azt mutatta, hogy a növekszik a nők alkoholfogyasztás, mondta Anja Wartmann, aki közreműködött a Hannoverben a "Kockázatos alkoholfogyasztás a női szakemberek és vezetők körében" című tanulmány kidolgozásában. Az alkoholfogyasztás fő oka egyértelműen a stressz.


Az alkoholfogyasztás egyre nő és az ezzel összefüggő megbetegedések száma is egyre emelkedik. Világszerte minden huszonötödik halálesetért az alkohol a felelős - olvasható egy kanadai tanulmányban. Az egy főre eső alkoholfogyasztás világátlaga évente 6,2 liter tiszta szesz, illetve körülbelül 12 egység/fő hetente. A fogyasztás Európában a legmagasabb (11,9 liter, illetve 21,5 egység/hét). Észak-Amerikában ez 9,4 liter (18 egység/hét), miközben a kelet-mediterrán térségben mindössze 0,7 liter (1,3 egység/hét).

A férfiak világszerte többet isznak, mint a nők, de a gazdagabb országokban a nők között nagyobb arányban fordulnak elő alkoholt fogyasztók. "Emellett figyelembe kell vennünk, hogy a felnőtt népesség nagy része, a férfiak 45, a nők 66 százaléka egyáltalán nem fogyaszt alkoholt" - mondta Dr. Jürgen Rehm, a torontói Addiktológiai és Pszichiátriai Központ kutatója, a tanulmány egyik szerzője a Lancet című lap szerint.

A 2004-es statisztikák szerint a világon minden 25. halálesetért (3,8 százalék) az alkohol tehető felelőssé, ez az arány Európában a legmagasabb (10 százalék). Európán belül a helyzet a volt szovjet tagköztársaságokban a legrosszabb (15 százalék). Az egy főre jutó alkoholfogyasztást alapul véve az alkohollal összefüggő halálozások aránya a fejlődő országokban a legmagasabb, különösen Délkelet-Ázsiában.

A tanulmány szerint az alkohollal összefüggő halálozás 2000 óta egyre nőtt, főként mivel egyre több nő iszik. A legtöbb halálesetet sérülések, daganatok, szív-érrendszeri betegségek és májzsugor okozta. A fiataloknál gyakoribbak az alkohol okozta megbetegedések. Skóciában 358 dollárba kerülnek az alkohollal kapcsolatos kiadások, Amerikában 837 dollárba, míg Thaiföldön mindössze 122 dollárba. "Globálisan az alkohol okozta megbetegedések terhei akkorák, mint a dohányzásé 2000-ben, a legsúlyosabb a helyzet a fejlődő országokban" - olvasható a tanulmányban.

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3818 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x