Az Egyesült Államok hamarosan már nem vezet a kutatásban
Címlap / Kütyü és tudomány / Az Egyesült Államok hamarosan már nem vezet a kutatásban

Az Egyesült Államok hamarosan már nem vezet a kutatásban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Amerikában nemcsak a gazdasággal vannak bajok. Az USA elveszítheti erőfölényét a tudományban és a kutatásban is, Kína és India a két trónkövetelő. 

A nagy feltörekvő gazdaságok, mint Kína és India fenyegetik az Egyesült Államok vezető pozícióját a kutatásban. Az amerikai kutatók tudományos publikációinak száma 1996-2008 között 20 százalékkal zsugorodott - mondta Caroline Wagner az Amerikai Szövetség a Tudomány Fejlődéséért (AAAS) éves ülésén Washingtonban. Más országok, mint Kína, India rohamosan fejlődnek, felzárkóznak.

Kína már most megelőzte az Egyesült Államokat a természettudományos és a műszaki kutatási publikációk terén. Ha ez a tendencia folytatódik, 2015-re Kína minden területen átveszi a vezetést az Egyesült Államoktól - mondta a Pennsylvania egyetem professzora. Jelenleg Kína még mindig elmarad a tanulmányok minőségét tekintve, de a különbség csökken.

A professzor szerint ahelyett, hogy fokozná a versenyt, Washingtonnak inkább arra kellene törekednie, hogy egy "globális kutatói közösség" jöjjön létre, és felgyorsuljon a tudományos adatok cseréje.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2470 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x