Az anyatej íze dönti el, milyen lesz az ízlésünk
Címlap / Kütyü és tudomány / Az anyatej íze dönti el, milyen lesz az ízlésünk

Az anyatej íze dönti el, milyen lesz az ízlésünk

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-03

A pár hónapos korban fogyasztott anyatej íze meghatározhatja, hogy később milyen ételeket szeretünk. 

Amerikai kutatók szerint az anyatejben előforduló ízek alakítják két és öt hónapos kor között az újszülött ízlelőbimbóinak beállítódását. Ezért aztán azok az anyák, akik azt szeretnék, hogy gyermekeik majd még felnőve is szeressék a zöldségeket és a gyümölcsöket, jól teszik, ha maguk is rengeteg zöldségeket és a gyümölcsöket esznek a szoptatás korai szakaszában.

A kutatás során keserű és savanyú ízesítésű táptejet adtak egyes csecsemőknek, ők aztán később is, még serdülőként is, szerették ezeket az ízeket. Ha viszont egy csecsemőnek hathónapos korában adtak először ilyen tápot, elutasította.


A kutatást Dr Gary Beauchamp, a philadelphiai Monell kutatóközpont igazgatója vezette. Szerinte az első hónapokban érzett ízek determinálják a kialakuló ízlést. A szoptatott újszülöttek azt a kevés íz anyagot érzik, ami bekerül az anyatejbe abból, amit az anyjuk evett. Ezzel szemben a tápszer íze "jellegtelen és állandó".

Dr Gary Beauchamp szerint egészségesebbé lehet tenni a jövő generációk étkezését, ha szoptatás idején az anyák figyelnek arra, hogy mit esznek.

A tanulmányt az American Journal of Clinical Nutrition című szaklap közölte.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4773 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x