A Nokia szerint az okostelefon alkalmazások tükrözik a személyiséget...
Címlap / Kütyü és tudomány / A Nokia szerint az okostelefon alkalmazások tükrözik a személyiséget

A Nokia szerint az okostelefon alkalmazások tükrözik a személyiséget

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

A Nokia Ovi Áruház kínálatában jelenleg több mint 30 ezer letölthető tartalom (alkalmazás, játék, csengőhang, podcast stb.) található, ami napi szinten több mint 4 millió letöltést generál világszerte. A kínálat pedig naponta bővül, ami nem meglepő, hiszen ahogy a felhasználók egyre inkább a zsebükben rejlő technológia használatát igénylik, úgy nő a mobil alkalmazások iránti igény is világszerte. A Nokia legfrissebb tanulmányából is kiderült, hogy az okostelefon tulajdonosok 55 százaléka úgy véli, hogy az alkalmazások megkönnyítik az életüket akár otthon (33%), utazás közben (19%) vagy a munkahelyükön (13%). 

A Nokia a Cornell Egyetemmel együttműködve 5 200 okostelefon használót kérdezett meg a világ 10 országában (Brazíliában, Kínában, Németországban, Indiában, Olaszországban, Szingapúrban, Dél-Afrikában, Spanyolországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban).

A kutatás célja az volt, hogy minél alaposabb ismeretekre tegyenek szert arról, hogy az okostelefon használat hogyan tükrözi az ember személyiségét. A kutatás során hat felhasználói típust, "appitype-ot" határoztak meg, és rámutattak arra is, hogy az alkalmazások nem csak a személyiségre utalnak, hanem a nemzeti hovatartozásra is. A brazilok 42 százaléka például zenei alkalmazásokat tölt le, (csengőhangokat, zenei magazinokat vagy zenefelismerő alkalmazást); a németek az olyan funkcionális alkalmazásokért rajonganak, mint az ébresztőóra vagy az elemlámpa, míg az indiaiak inkább az üzleti alkalmazásokat részesítik előnyben, az e-mailezést vagy akár a napi kiadásaikat elemző programokat.

Bárki megtudhatja saját "appitype"-ját, ha megválaszolja az itt  található kérdéseket.

Az Ovi Áruház februári adatai alapján úgy tűnik a magyar felhasználók is a funkcionális alkalmazásokat részesítik előnyben. A legtöbbször letöltött alkalmazások között olyan praktikus okosságok szerepelnek, mint a Nokia Battery Monitor, amellyel optimalizálható a készülék energiafogyasztása, vagy a FingerPrint, amely ujjlenyomat-olvasót szimulálva oldja fel a készülék billentyűzárát, a Shazam zenefelismerő, illetve a régóta népszerű Sports Tracker alkalmazás.

A magyarországi felhasználók körében a hazai tartalmak is rendkívül népszerűek. Februárban a legtöbbet letöltött alkalmazások a Hír24, az Origo, az AXN webTV, az iWiW és a Vatera mobilalkalmazása voltak. A magyar alkalmazások köre folyamatosan bővül, a felhasználók ezeket az interneten a store.ovi.com címről, mobilról pedig az Ovi Áruház alkalmazás elindításával érhetik el.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4922 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x