Agyszkenneléssel megjósolható, melyik gyerekből lesz bűnöző?...
Címlap / Kütyü és tudomány / Agyszkenneléssel megjósolható, melyik gyerekből lesz bűnöző?

Agyszkenneléssel megjósolható, melyik gyerekből lesz bűnöző?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

A bűnös, antiszociális magatartás hajlama egyes tudósok szerint már hároméves gyerekekben kimutatható.  

Úgy vélik, az erőszakra való hajlamnak biológiai alapjai vannak és ez megfelelő tesztekkel és az agy képalkotó berendezésekkel történő vizsgálatával már kisgyermek korban kimutatható.

Az Amerikai Szövetség a Tudományos Haladásért nevű szervezet (American Association for the Advancement of Science) washingtoni konferenciáján felszólaló két vezető kriminológus szerint a hajlam felismerése lehetővé teszi, hogy ezeket a gyerekeket kezeljék és különös gonddal neveljék. Ha az agyszkennelés már elég megbízható lesz, ugyanolyan szűrő vizsgálatokat lehet majd bevezetni, mint egyes betegségeknél.


A brit Adrian Raine professzor szerint a pszichopaták és a bűnözők esetében az agy azon részei - az amygdala és prefrontális kéreg - kisebbek a normálisnál, amelyek az érzelmek és a viselkedés kontrolljáért felelnek. Szerinte az is árulkodó jel, ha a kisgyerek nem fél a büntetéstől.

Dr Nathalie Fontaine, a konferencia másik előadója szerint ha a négyévesnél fiatalabb gyerekek érzelemmentes arcvonásokat mutatnak, nincs bűntudatuk vagy hiányzik belőlül az empátia, az szintén előrevetítheti a későbbi rossz magatartást.

Mindkét előadó arról beszélt, hogy a korai felismerés elősegítheti annak megakadályozását, hogy ezek a gyerekek felnőve bűnözőkké váljanak. A Pennsylvania Egyetemen dolgozó Adrian Raine professzor azt mondta, hogy viselkedés terápiával, az agyat fejlesztő gyógyszeres kezeléssel és Omega 3-ban gazdag diétával javítható a viselkedésük.

Az Indiana Egyetemen dolgozó Dr Fontaine pedig egyebek mellett arról beszélt, hogy a jelek szerint a büntetés ilyenkor nem hatékony, sokkal inkább a helyes viselkedéshez kapcsolódó pozitív visszajelzés lehet a megoldás. Szerinte a hajlam korai felismerése a gyerekek családjainak is nagy segítség lenne.

Dr Fontaine 9000, Angliában és Walesben 1994 és 1996 között született iker adatait dolgozta fel. Kimutatható volt az összefüggés a korai gyermekkorban tapasztalt rizikó faktorok, például az érzéketlenség és a későbbi rossz magatartás között.

Raine professzor azt mondta, tisztában van azzal, hogy a gyerekek kezelése, mielőtt bármi rosszat tettek volna, etikai problémákat vet fel, de szerinte a bűn biológiai okait nem lehet figyelmen kívül hagyni. "Struccként továbbra is a homokba dughatjuk a fejünket, de úgy vélem, a bűn okait a szociális mellett biológiai és genetikai szinten is üldöznünk kell."
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2982 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x