HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-24
Címlap / Kütyü és tudomány / Amerikai magáncég kutatókat visz az űrbe

Amerikai magáncég kutatókat visz az űrbe

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-24

Tudósok szállítására, tudományos űrtúrákra szerződött az első amerikai privát űrhajózási társaság egy kutatóintézettel. A Virgin Galactic és a Southwest Research Institute (SwRI) szerződése az első ilyen megállapodás.  

 

Ennek alapján a tudósok az űrben (a Föld felett több mint 100 kilométeres magasságban), a súlytalanság állapotában folytathatnak biológiai kutatásokat, vizsgálhatják az éghajlatot és a csillagokat.

Az SwRI bejelentette, hogy két kutató repül a Virgin Galactic űrhajóval, de további hat helyet is lefoglaltak 1,6 millió dollár értékben. A kutatóintézet céljai közé tartozik az is, hogy a saját tudósain kívül segítse azokat az amerikai kutatókat, akik nem rendelkeznek közvetlen tapasztalatokkal az űrrepülésről.


George Whitesides, a Virgin Galactic elnök-vezérigazgatója azt mondta: "Ez a megállapodás jelzi, milyen óriási tudományos potenciálja van a Virgin űrrepüléseinek." Szerinte a Virgin Galactic képes lesz kutatójáratokat indítani a világűrbe, mégpedig eddig példa nélküli gyakorisággal és alacsony költségekkel. A tudományos járatok fontos növekedési területet jelentenek a cég számára az elkövetkező években, mondta Whitesides.

Az érdeklődők arra számítanak, hogy a turistaűrhajó a sikeres tesztrepülések után egy-két évvel indulhat az űrbe. A SpaceShipTwo indításához szükséges űrrepülőtér elvileg az idén készül el. A teljes, 450 millió dolláros program keretében összesen hat űrhajót akarnak építeni.

A Virgin Galactic tavalyi közleménye szerint űrhajóira eddig több mint 330 személy jelentkezett, és 45 millió dollár előleget fizetett az utazásra. A 4-5 perces űrugrás díja egy személyre mintegy 200 ezer dollár. Úgy százezren vannak, akik érdeklődnek az utazás iránt.

A finanszírozást megkönnyítheti, hogy az Abu Dhabi székhelyű Abaar állami befektetési társaság 32 százalékos részesedést vásárolt a cégben. A társaság tervezi, hogy űrrepülőteret is épít az Öböl menti országban.
 
 
[3122]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
Sokan mondják, hogy tökéletes autógumi nem létezik. Ezt azért megcáfolnánk, de tény, hogy minden időjárási viszontagsághoz más-más típus való... tovább >>

 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


x