Magyar gyerekportál európai sikere
Címlap / Kütyü és tudomány / Magyar gyerekportál európai sikere

Magyar gyerekportál európai sikere

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Hannoverben a CEBIT-en az egyszervolt.hu megkapta az Európai e-Kiválóság Díjat (European Seal of e-Excellence), amely az infokommunikációs technológiák (IKT) és digitális média területén tevékenykedő élenjáró cégeket tünteti ki. 

A hagyományos Európai e-Kiválóság 2011 Díj mellett az idei évben három különdíj is elnyerhető volt. Az egyszervolt.hu a díj legmagasabb fokozatát, a Platina Seal of Exellence-t nyerte el.

Az Európai e-Kiválóság Díjat (European Seal of e-Excellence) 2003 óta évenként ítéli oda az Európai Multimédia Fórum (EMF) és partnerszervezetei az infokommunikációs technológia és a digitális média területén tevékenykedő azon cégek számára, amelyek kiváló referenciákat mutatnak fel az innováció és a marketing területén.

Az Európai e-Kiválóság Díj elismerten támogatja a digitális vállalatokat, melyek az európai piacon terjeszthető:

    - innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal rendelkeznek, valamint
    - kiváló marketing módszerekkel népszerűsítik azokat.

Az oldalon konkrétan a Tengernyi Kaland című alternatív valóságjátékot díjazták, amely az Egyszervolt.hu, a Microsoft Magyarország, a Nemzeti Tankönyvkiadó, illetve az Octopus Tengeri Régészeti Kutató Egyesület közös szervezésében zajlott 2010 őszén.

A Tengernyi Kaland játékosai egy valós tengeri régészeti kutatáshoz kapcsolódóan fiktív, interaktív történet részeseivé válhattak. Maga a Tengernyi Kaland alternatív valóságjáték (ARG). Sajátos internetes játékműfajról van szó, amiben a fikció keveredik a valósággal. Célja általában valamilyen rejtély felderítése, és ez gyakran személyes részvételt is követel a játékosoktól. Ennek megfelelően a Tengernyi Kaland is valós tényeken alapul. A feladat egy 300 évvel ezelőtt eltűnt, a fedélzetén mesés kincseket szállító kereskedőhajó felkutatása volt. A valóságban ez a hajó, a Voetboog nevezetű fluyt vitorlás, melynek valószínűsített roncsait a magyar Octopus Tengeri Régészeti Kutató Egyesület fedezte fel Brazília partjainál.

A játékosok kezdetben erről mit sem sejthetnek, hiszen őket egy kitalált személy, Casper Van Doom – titokzatos holland milliomos – vezette a mesés kincs nyomára. A szórakoztató kerettörténetbe foglalt feladat-sorozatban a tantárgyi ismeretek mellett fontos szerepet játszott az alkotókészség és a kitartó kutatás. Ez a szórakoztatva tanítás-oktatás célja és lényege: a diák a játék kedvéért, saját kíváncsiságának kielégítése végett sajátítja el az ismereteket.

A tankönyvekben megtalálható, iskolában tanultakon túl, számos új, digitális alkalmazás és program használatát sajátították el és használták fel sikerrel a Tengernyi Kaland résztvevői. A játékosok a feladványok megoldása közben haszonnal forgathatták a Nemzeti Tankönyvkiadó köteteit – például a Panoráma Enciklopédiát, a Nagy Földrajzi Felfedezőket vagy földrajz, kémia és történelem tankönyveket –, az informatikában pedig a mindennapok során használt programok mellett olyan internetes alkalmazásokban tehettek szert gyakorlatra, mint a Photosynth, a Worldwide Telescope vagy a Bing Maps.

www.egyszervolt.hu

www.seal-of-excellence.org/winners2011

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2522 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x