Tényleg beindult a nagy kihalás
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Tényleg beindult a nagy kihalás

Tényleg beindult a nagy kihalás

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Újabb tanulmány jelent meg arról, hogy a Föld történelmének hatodik tömeges kihalásának küszöbén áll és kevés a remény sok faj kihalásának megakadályozására.  

 

Rendezvénynaptár
A Kaliforniai egyetem kutatói a Nature című folyóiratban tették közé tanulmányukat, amely szerint a mostani kihalás üteme semmivel sem lassúbb, mint az elmúlt 540 millió évben tapasztalt öt korábbi tömeges kihalásé.


Tasmán tigris - az utolsó ismert példány 1936-ban pusztult el

Anthony Barnosky professzor azt mondja: "Ha csak a veszélyeztetett emlősöket nézzük - azokat, amelyeknél legalább 50 százalék a kihalás veszélye három generáción belül - és feltételezzük, hogy lejár az idejük és 1000 éven belül kihalnak, akkor ez világosan megmutatja, hogy kívül vagyunk a normalitáson és a tömeges kihalás felé haladunk."


Quagga - az utolsó ismert példány 1883-ban pusztult el

"Ha a most veszélyeztetett fajok ténylegesen kihalnak és a kihalás üteme fennmarad, a hatodik nagy kihalás 3-22 évszázadon belül bekövetkezhet."


Jávai tigris - utoljára 1972-ben látták

Ennek ellenére Barnosky professzor úgy véli, még nem késő cselekedni és megvédeni a veszélyeztetett fajokat. Még megállhatunk a szakadék széle előtt, ehhez azonban számos nehézséggel kell megküzdeni: az élőhelyek zsugorodásával és széttöredezésével, a környezetben idegen fajok inváziójával, betegségekkel és a globális felmelegedéssel.


Costa Rica-i arany béka - utoljára 1989-ben látták

Szerinte eddig csak az ismert fajok 1-2 százaléka halt ki, ezért úgy tűnik, még a tömeges kihaláshoz vezető út elején vagyunk. A biológusok szerint az elmúlt 500 évben legalább 80 emlős faj halt ki, a kezdeti összesen 5570-ből.


Pajcsi folyami delfin - 2004 óta nem láttak a kínai folyókban

A kaliforniai tudósok szerint ez is nagyon gyors, mert becslésük szerint korábban átlagosan egymillió év alatt halt ki két emlős faj.
 

 
 
[ 5008 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x